USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85

Естонія віддає Україні всі свої 155-мм гаубиці

Розмір загальної військової допомоги України становить 1% ВВП Естонії
гаубиці
Джерело: відкриті джерела

Таллінн в рамках нового пакета допомоги передає Україні всі 155-мм гаубиці, які має. Про це повідомили в естонському посольстві. 

"Ми віддаємо всі наші 155-мм гаубиці Україні. І хочемо в такий спосіб створити прецедент, щоб в інших країн не лишилося жодних виправдань, чому вони не можуть надати Києву необхідне озброєння для перемоги у війні", – процитували у диппредставництві посла Естонії в Україні Каймо Кууска.

Країна погодила пакет допомоги Києву на 113 млн гривень. Він став найбільшим з тих, які вона надавала нам з початком повномасштабної війни. До пакета ввійшли:

  • десятки гаубиць калібру 155 мм FH-70 та 122-мм D-30;
  • тисячі артилерійських снарядів калібру 155 мм;
  • сотні протитанкових гранатометів М2 "Карл-Густаф" із боєприпасами;
  • засоби підтримки артилерійських підрозділів.

"Таким чином, загальна військова допомога Україні становить понад 1% ВВП Естонії. Крім того, Таллінн продовжить надавати як базову, так і спеціалізовану підготовку бійцям Збройних сил України", – додали в посольстві.

У диппредставництві також висловили вдячність союзникам, які приєдналися до Талліннської декларації та зобов’язалися колективно домагатися надання безпрецедентного набору дотацій, включаючи основні бойові танки, важку артилерію, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси та бойові машини піхоти для оборони України. 

Нагадаємо, раніше США оголосили новий пакет допомоги Києву на 2,5 млрд доларів.

Читайте також:
Зеленський підписав закон про мобілізацію Зеленський підписав закон про мобілізацію
У Франції почали тестувати дрон Aarock, меншу копію якого планують робити в Україні У Франції почали тестувати дрон Aarock, меншу копію якого планують робити в Україні
Зеленський дав нове інтерв'ю, в якому жорстко розкритикував США і назвав причину знищення Трипільської ТЕС Зеленський дав нове інтерв'ю, в якому жорстко розкритикував США і назвав причину знищення Трипільської ТЕС
США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі