USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Іспанія почала більше купувати російського газу

За перші сім місяців цього року імпорт російського газу зріс на 70%, що становить 21% від загального обсягу імпорту Іспанії
газ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві енергетики та навколишнього середовища, заявили, що частка загального імпорту природного газу Іспанії з Росії за рік зросла до 28%. Про це пише Reuters.

Так, імпорт газу Іспанії з Росії зріс на 65% у липні порівняно з тим самим місяцем у 2022 році. Водночас країна імпортувала на 14% менше газу протягом місяця, йдеться у заяві Міністерства.

У результаті частка російського газу в загальному імпорті в Іспанії, яка повністю покладається на іноземний газ, зросла до 28% у липні з 14,5% у тому ж місяці минулого року.

"Росія стала другим за величиною іспанським постачальником після Алжиру, який постачає газ до Іспанії по трубопроводу через Середземне море. Імпорт з основних країн-експортерів, таких як Нігерія, Норвегія, Катар і США, у липні скоротився", – йдеться у повідомленні.

За перші сім місяців цього року імпорт російського газу зріс на 70%, що становить 21% від загального обсягу імпорту Іспанії.

Новини за темою: Іспанія, незважаючи на заборону, як і раніше, видає "золоті візи" росіянам, – ЗМІ

Відзначимо, окрім Іспанії, у період із січня по липень країни ЄС імпортували приблизно на 40% більше природного газу із Росії порівняно із аналогічним періодом у 2021 році, ще до початку повномасштабного вторгнення.

Україна і російський газ

Україна не вестиме переговорів із Росією про продовження договору на транзит газу після завершення поточного. Про це в ефірі UWN повідомив народний депутат, член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

"Лише за умови нашої повної перемоги і звільнення наших територій ми можемо сідати з росіянами за стіл перемовин і підписувати якісь додаткові угоди по транзиту. Поки йде війна, сідати за стіл із росіянами і тиснути їм руки – це нереально, політично цього робити не можна. Тому що, з одного боку, ми з ними воюємо, з іншого боку –  підписуємо якісь угоди. Цього точно робити не можна. Поки йде війна, ми з росіянами жодних угод укладати не будем", – заявив Нагорняк.

"Війна" з "Газпромом"

Додамо, поточний контракт на транзит газу було підписано у грудні 2019 року, він чинний до 2024 року. Відповідно до угоди "Газпром" має постачати мінімум 40 млрд кубометрів газу на рік у період з 2021-го до 2024 року українським газопроводом. Проте зараз РФ постачає лише близько 12 млрд кубометрів на рік.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму