USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Іспанія почала більше купувати російського газу

За перші сім місяців цього року імпорт російського газу зріс на 70%, що становить 21% від загального обсягу імпорту Іспанії
газ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві енергетики та навколишнього середовища, заявили, що частка загального імпорту природного газу Іспанії з Росії за рік зросла до 28%. Про це пише Reuters.

Так, імпорт газу Іспанії з Росії зріс на 65% у липні порівняно з тим самим місяцем у 2022 році. Водночас країна імпортувала на 14% менше газу протягом місяця, йдеться у заяві Міністерства.

У результаті частка російського газу в загальному імпорті в Іспанії, яка повністю покладається на іноземний газ, зросла до 28% у липні з 14,5% у тому ж місяці минулого року.

"Росія стала другим за величиною іспанським постачальником після Алжиру, який постачає газ до Іспанії по трубопроводу через Середземне море. Імпорт з основних країн-експортерів, таких як Нігерія, Норвегія, Катар і США, у липні скоротився", – йдеться у повідомленні.

За перші сім місяців цього року імпорт російського газу зріс на 70%, що становить 21% від загального обсягу імпорту Іспанії.

Новини за темою: Іспанія, незважаючи на заборону, як і раніше, видає "золоті візи" росіянам, – ЗМІ

Відзначимо, окрім Іспанії, у період із січня по липень країни ЄС імпортували приблизно на 40% більше природного газу із Росії порівняно із аналогічним періодом у 2021 році, ще до початку повномасштабного вторгнення.

Україна і російський газ

Україна не вестиме переговорів із Росією про продовження договору на транзит газу після завершення поточного. Про це в ефірі UWN повідомив народний депутат, член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

"Лише за умови нашої повної перемоги і звільнення наших територій ми можемо сідати з росіянами за стіл перемовин і підписувати якісь додаткові угоди по транзиту. Поки йде війна, сідати за стіл із росіянами і тиснути їм руки – це нереально, політично цього робити не можна. Тому що, з одного боку, ми з ними воюємо, з іншого боку –  підписуємо якісь угоди. Цього точно робити не можна. Поки йде війна, ми з росіянами жодних угод укладати не будем", – заявив Нагорняк.

"Війна" з "Газпромом"

Додамо, поточний контракт на транзит газу було підписано у грудні 2019 року, він чинний до 2024 року. Відповідно до угоди "Газпром" має постачати мінімум 40 млрд кубометрів газу на рік у період з 2021-го до 2024 року українським газопроводом. Проте зараз РФ постачає лише близько 12 млрд кубометрів на рік.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації