USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Існує небезпека війни в Європі, – Пісторіус

Міністр оборони Німеччини запевнив, що до кінця цього десятиліття країна буде зовсім в іншому становищі
німці
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Жителям Німеччини варто почати звикати до думки, що існує небезпека війни в Європі, вважає міністр оборони Борис Пісторіус. Про це політик заявив в ефірі телеканалу ZDF.

"Ми повинні звикнути до думки, що в Європі може виникнути загроза війни. І повинні стати придатними до війни", – каже Пісторіус.

Міністр вважає, що конфлікт на Близькому Сході та війна Росії проти України можуть мати наслідки і в німецькому суспільстві. Зокрема, Німеччина "має бути здатна захистити себе − і це стосується як Бундесверу, так і суспільства".

"Німеччина зробить все у близькосхідному конфлікті, щоб не допустити подальшої ескалації. Відкидаю звинувачення в тому, що федеральний уряд занадто повільно реагує на так званий поворотний момент. Адже створили не тільки спеціальний фонд для Бундесверу на суму 100 мільярдів євро, але й змінили структури. Все, що було зіпсовано за 30 років, на жаль, не можна виправити за 19 місяців", – додав чиновник.

Водночас Пісторіус запевнив, що до кінця цього десятиліття Німеччина буде зовсім в іншому становищі.

Раніше

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що з огляду на очевидну радість президента РФ Володимира Путіна у зв’язку з подіями на Близькому Сході, ЄС ще уважніше відстежує ситуацію в Україні.

Новини за темою: Німеччина намагається зробити свій ринок праці доступнішим для українців: Роботодавці послаблять низку вимог

А міністр оборони Борис Пісторіус в середині жовтня дав зрозуміти, що нинішня ескалація на Близькому Сході не призведе до обмеження німецької підтримки України.

Разом з тим у Німеччині на тлі браку грошей у бюджеті для військової допомоги Україні порахували, скільки коштів іде на ремонт, запчастини та логістику для Києва. Про це пише Bild.

Оборонну підтримку Україні виділяють з бюджету "загального фінансового управління", і у 2024 році на ці потреби виділили лише 4 млрд євро, з яких на нові військові проєкти у 2024 році залишається тільки 120 млн євро. Решта коштів підуть на вже обіцяні програми та допомогу Міністерству закордонних справ.

Як пише видання, майже половина цієї суми (44,82%) – а саме 2,34 млрд євро – передбачена на такі "буденні" питання, як ремонт, запчастини та логістика.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає