USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Індія відновила закупівлю російської нафти "Сокіл", – Reuters

На цей час як мінімум два нафтопереробних заводи Індії прийняли її поставки
Нафта
Джерело: відкриті джерела

Після двох місяців перерви Індія відновила закупівлю російської нафти сорту "Сокіл". Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що на цей час як мінімум два нафтопереробних заводи Індії прийняли поставки легкої малосірчистої нафти "Сокіл".

Як повідомляють джерела видання, компанія  Hindustan Petroleum Corp (HPCL) купила нафту у трейдерів, за яку, ймовірно, платитимуть дирхамами ОАЕ.

"Індійські державні нафтопереробники були змушені припинити закупівлю цього сорту минулого року після того, як уряд порадив їм не використовувати китайські юані для оплати російської нафти на тлі напружених відносин між Нью-Делі та Пекіном", – зазначають в Reuters.

Це призвело до того, що понад 10 млн барелів непроданої нафти зберігались в морських сховищах, що стало одним із найбільших перебоїв у торгівлі російською нафтою з того часу як Захід запровадив санкції проти Москви через її вторгнення в Україну, додають автори.

Дані також показують, що три судна з нафтою "Сокіл" – NS Lion, NS Antarctic і Raven – як очікується, прибудуть до східних портів Парадіп і Вішакхапатнам пізніше у лютому.

"Джерела також повідомили, що Росія розглядає можливість продажу нафти "Сокіл" через торгові компанії, щоб зменшити надлишкові плавучі запаси в Тихому океані. За їхніми словами, продаж через трейдера допоможе Росії отримувати стабільні платежі, хоча це зменшить знижки для покупця", – кажуть в Reuters.

Зазначається, що нафта сорту "Сокіл" експортується ТОВ "Сахалін-1", дочірньою компанією російського нафтового гіганта "Роснєфть", яка також є продавцем цього сорту.

Раніше ми писали, що Індія планує відмовитися від російської зброї, але "зберегти зв'язки" з РФ і "балансувати із Заходом".

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам