USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Грецію охопили масштабні лісові пожежі, вогонь поширюється з блискавичною швидкістю. Фото

Пожежі вже дісталися Афін
Лісні пожежі у Греції_4
Джерело: скріншот

Грецію на тлі найспекотнішого літа в історії охопили масштабні лісові пожежі, які поширюються з блискавичною швидкістю. Про це пише Reuters.

Стихія настільки вийшла з-під контролю, що пожежа заввишки досягла 25 метрів і дісталася околиць Афін. У зв'язку з цим рятувальні служби закликали жителів міст навколо грецької столиці, включно з історичним Марафоном, залишити свої будинки.

Щодо наслідків, то, приміром, у селах Варнавас і Грамматико вогонь знищив будинки та автомобілі. До боротьби зі стихійним лихом залучили понад 400 пожежників, 16 літаків і 13 вертольотів.

Варто зазначити, що ситуацію з ліквідацією пожеж ускладнює сильний вітер 63–74 км/год, через який вогонь поширюється з неймовірною швидкістю.

На тлі критичної ситуації прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс перервав свою відпустку і повернувся до Афін, щоб особисто контролювати ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. До вечора пожежа у Варнавасі вже знищила 100 кв. км. 

Пожежі в Європі

Ще з травня цього року Європа зіткнулася з пожежами в лісах через високу температуру повітря. Стихія серйозно вплинула на популярні туристичні напрямки, включно з Іспанією, Хорватією, Північною Македонією та Грецією.

Як пояснювали фахівці, постійні лісові пожежі на півдні Європи пов'язані з частотою та інтенсивністю дедалі спекотнішої та сухішої погоди в результаті зміни клімату.

Але катаклізми спостерігалися не тільки на території Європи. З проблемою пожеж також зіткнулися країни Латинської Америки, зокрема Чилі, де на початку цього року через явище загинула щонайменше 51 людина.

Читайте також:
Греція має намір ввести збір для частини туристів через великий потік відпочивальників Греція має намір ввести збір для частини туристів через великий потік відпочивальників
Майже половина села Студенок згоріла через масштабну лісову пожежу на Харківщині Майже половина села Студенок згоріла через масштабну лісову пожежу на Харківщині
На турецькому кордоні вилучили десятки екзотичних тварин, яких намагалися незаконно ввезти На турецькому кордоні вилучили десятки екзотичних тварин, яких намагалися незаконно ввезти
Масштабна пожежа внаслідок ворожого удару по промоб'єкту Тернополя: Ліквідація ще триває, містян просять залишатися вдома Масштабна пожежа внаслідок ворожого удару по промоб'єкту Тернополя: Ліквідація ще триває, містян просять залишатися вдома