USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Генпрокурора Костіна можуть звільнити: В ОП вважають його "нерішучим", – джерело

Зараз на Банковій роздумують щодо звільнення Костіна і над тим, хто б міг зайняти його місце
Андрій Костін
Андрій Костін
Джерело: Офіс Генерального прокурора

В Офісі президента України роздумують над звільненням генпрокурора Андрія Костіна, оскільки його вважають "нерішучим" для цієї посади. Про це повідомили джерела в команді Зеленського в коментарі "Українській правді".

"Рішення поки що не ухвалено, але питання Костіна все частіше піднімається на нарадах. Коли питання звільнення винесуть публічно... може, цього місяця, а може, й пізніше, це не поспішне питання", – сказав один із високопоставлених співрозмовників.

Якщо звільнення відбудеться, Костіна можуть призначити послом у Нідерландах, де він повинен буде сконцентруватися на роботі над міжнародним трибуналом для Росії.

"Андрій – хороший хлопець, але він занадто нерішучий для цієї позиції (генпрокурора, – ред.)", – додав інший співрозмовник.

Наразі на Банковій вивчають питання, хто зможе стати новим главою Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, що Костін був призначений генпрокурором у липні 2022 року. Тоді він змінив на цій посаді Ірину Венедіктову, яку згодом призначили послом у Швейцарії.

Хто може стати новим генпрокурором?

Як пише ZN.UA з посиланням на джерело в керівництві фракції "Слуга народу", новим генеральним прокурором можуть призначити нинішнього главу Одеської ОВА Олега Кіпера.

Коли в ОП планують кадрові перестановки в прокуратурі, поки незрозуміло. Однак це може статися з початком нової сесії парламенту, яка стартує 10 квітня.

У разі відставки обов'язки генпрокурора виконуватиме його перший заступник Олексій Хоменко, зазначає співрозмовник.

Як відомо, потенційний новий генпрокурор Олег Кіпер раніше обіймав посаду голови Київської міської прокуратури. Також Кіпер був фігурантом скандалу після розслідування журналістів "Схем", які з'ясували, що він влаштував собі різдвяну відпустку на Кіпрі 2023 року і під час вторгнення їздив до Австрії, де мешкає його родина.

Читайте також:
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру