USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Франція передала Україні озброєння, про яке раніше офіційно не повідомляла

Йдеться про протитанкові комплекси 5-го покоління
Akeron
Джерело: відкриті джерела

Франція постачала Збройним силам України протитанкові ракетні комплекси 5-го покоління Missile Moyenne Portеe, також відомі як MMP або Akeron MP. Про це в інтерв’ю Оpexnews повідомив віцепрезидент Комісії з національної оборони та Збройних сил Франції Жан-Луї Тьєріо. Що цікаво, раніше про це офіційно не повідомлялося.

Кількість переданих ПТРК та ракет до них наразі невідома. 

"Сьогодні ясно, що озброєння, яке ми надсилаємо, хороше та працює. САУ Caesar, ЗРК Mistral та надіслані Akeron добре виконують свої завдання", – заявив Жан-Луї Тьєріо.

Що таке Akeron? 

"Мілітарний" пише, що це легка багатоцільова ракета, яка важить приблизно 15 кг і має дальність ураження понад 4000 метрів. Комплекс має відносно легку вагу та компактні розміри, тому з Akeron MP може працювати розрахунок із кількох піхотинців. Також ракету можна запускати із транспортних засобів.

Ракета використовує систему наведення "вистрілив і забув". Тобто військовому достатньо навести ракету на ціль і вистрелити.

Інфрачервона оптична система самонаведення ракети дозволяє їй наводитися на ціль автономно та без додаткового введення. 

Крім того, Akeron MP оснащений волоконно-оптичним з’єднанням із пусковою установкою, що забезпечує так званий режим "людина в мережі", у якому ракета запускається без наведення на конкретну ціль.

Раніше

Ми розповідали про чергову зустріч країн – союзників України у форматі "Рамштайн". Тут можна почитати, якими є її підсумки.


Читайте також:
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist