USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Феноменальна операція зі знищення російського А-50, зйомки ударів ППО та вміння українських пілотів: Ігнат розповів про роботу ПС ЗСУ

Речник акцентував, що українські пілоти, попри застарілу техніку, примудряються показувати високі результати в збитті ворожої авіації
Юрій Ігнат
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат
Джерело: відкриті джерела

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував знищення російського А-50, нагадав, чому заборонено знімати роботу ППО та зауважив про вміння вітчизняних пілотів. Про все це Ігнат розповів в інтерв’ю проєкту "Поговоримо".

Наводимо основні тези з розмови.

"Знищення російського А-50 – це феноменальна операція"

Повітряні сили вперше в історії знищили літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, підбивши його 14 січня.

"Знищення А-50 ще й у придачу з Іл-22, який у зв’язці працює, – це вперше в історії такий літак був знищений. Західний світ аплодує. Такі операції – це краща реклама західної зброї, адже знищення А-50 – це серйозний іміджевий удар по режиму Путіна", – сказав речник ПС.

Новини за темою: Історична подія: ЗСУ перші в історії збили російський літак А-50, – ЗМІ

Як зйомка роботи ППО допомагає окупантам

Відео роботи ППО, які знімають ПС ЗСУ та іноземці, перед публікацією ретельно перевіряють, зазначив Ігнат. Кожен знімок роботи української ППО може стати джерелом інформації для російських окупантів.

"Є багато в них варіантів, але коли ми допомагаємо отими знімками, тими коментарями якимись – це все аналізується. Кожний знімок, кожне відео може стати джерелом інформації для росіян. На словах, на пальцях пояснюю, є в нас ракети, десь там працює в нас ППО", – додав спікер.

"Вимикати камери відеоспостереження під час повітряної тривоги"

Ігнат стверджує, що цим питанням вже займається СБУ.

"Щодо тих, хто нехтує цими правилами, є заборони відповідні, особливо в реальному часі це дуже і дуже може зашкодити. Ви ж бачите, що і ми викладаємо роботу ППО, й іноземці уже викладають. Ми дивимося, чи немає нічого там зайвого, і публікуємо, якщо воно показує підрив ракети в повітрі, тобто перехоплення повітряної цілі – то чому ні", – зазначив речник Повітряних сил.

Тактика Повітряних сил

Водночас він акцентував, що українські пілоти, попри застарілу техніку, примудряються показувати високі результати в збитті ворожої авіатехніки.

"Авіація теж підіймається на перехоплення дронів та ракет. Наші винищувачі, на жаль, не пристосовані до збиття, бо стара радянська техніка 1970-х років розробки. А такі цілі, як "Шахеди", то уявіть! Тож льотчики роблять все можливе, щоб нищити, але це ускладнюється, особливо вночі", – резюмував Ігнат.

Раніше

Виведення з ладу українськими силами протиповітряної оборони понад 20 російських ракет за допомогою засобів радіоелектронної боротьби свідчить про впровадження інноваційних технологій протистояння ракетним ударам РФ. 

Аналітики Інститут вивчення війни нагадали, що під час чергової масштабної атаки українські військові вивели з ладу понад 20 ракет за допомогою "активних заходів протидії засобам радіоелектронної боротьби".

"Це може бути проявом українських можливостей РЕБ, які зазвичай приписують виведенню з ладу російських безпілотників, але не ракетних систем. ISW раніше оцінював, що ракетні обстріли Росії по Україні та українська адаптація з протидії новим російським ударним комплексам є частиною ширшої тактичної і технологічної гонки між наступальними й оборонними силами та засобами дальньої авіації і протиповітряної оборони", – йдеться у звіті.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат