USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Естонія та Норвегія розглядають можливість закриття кордону з РФ

Коммусаар зазначив, що в'їзд до Євросоюзу через Естонію можливий тільки для тих, хто має на це всі законні підстави
Естонія Росія прапор
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Уряд Естонії вслід за Фінляндією може закрити прикордонні переходи на кордоні з Росією. Про це заявив керівник прикордонної служби Естонії Вейко Коммусаар, повідомляє Postimees.

"Естонія знала про рішення Фінляндії закрити чотири пункти пропуску. Це, звичайно, може означати, що люди, які досі збиралися біля цих кордонів, опиняться на естонських прикордонних переходах", – сказав він.

За словами Коммусаара, в'їзд до Євросоюзу через Естонію можливий тільки для тих, хто має на це всі законні підстави.

"Ми уважно стежимо за ситуацією і, якщо буде потрібно, готові запобігти будь-якій нелегальній міграції. Залежно від ситуації на кордоні це може означати часткове або повне закриття пунктів пропуску", – зазначив глава прикордонної служби.

Що каже Норвегія?

Норвегія стежить за ситуацією з російськими мігрантами, наразі збільшення активності немає. Однак країна готова оперативно закрити пункти пропуску на кордоні з Росією, якщо виникне така необхідність. Про це заявила міністерка юстиції Емілі Енгер Мель, передає NTB.

Вона наголосила, що наразі підвищеної активності на Стурскугу, єдиному сухопутному прикордонному пункті з Росією, не спостерігається.

"Ми ретельно стежимо за ситуацію, і ми готові оперативно закрити кордон у разі потреби", – уточнила Мель.

При цьому додала, що Норвегія не фіксує ситуації на кордоні з Росією подібно до тієї, що спостерігається у Фінляндії. 

Фінляндія закриває пункти пропуску з Росією

Фінляндія до 18 лютого повністю закриє чотири пункти перетину кордону на своєму східному кордоні з Росією.

Міністерка внутрішніх справ Марі Рантанен уточнила, що Фінляндія повністю закриє до лютого пункти перетину кордону в Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Ніірала.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму