USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Естонія посилила митний контроль на кордоні з Росією

Є багато випадків, коли перевізники кажуть, що везуть товар в треті країни Азії, а насправді він зупиняється у РФ
Естонія Росія прапор
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Від сьогодні Естонія запроваджує посилений митний контроль на всіх прикордонних пунктах із Росією. Про це пише ERR.

Це зробили для того, щоб унеможливити попадання до Росії санкційних товарів. Тепер перевірятимуть всі вантажівки. Адже є багато випадків, коли перевізники кажуть, що везуть товар в треті країни Азії, а насправді він зупиняється у РФ.

"Ми цьому не віримо. І практика показує, що на шляху до пункту призначення, який здебільшого знаходиться в країнах Азії, цей товар зупиняється на пів дорозі, десь серед російських просторів. Серед таких товарів є багато підозрілих речей – наприклад, предмети військового чи змішаного призначення та готівка", – заявив міністр фінансів Юрген Ліги.

Пасажирів же опитуватимуть на кордоні, також вони проходитимуть рентген. Якщо будуть підозри, то здійснюватимуть і додаткову перевірку особистих речей.

Нагадаємо, що Естонія має майже 300 кілометрів спільного з РФ кордону.

Ставлення Естонії до України

Додамо, що на початку року Таллінн підготував для західних країн план військової стратегії, щоб допомогти Україні виграти війну. План розрахований на три роки. Документ призначений для всіх країн – учасниць робочої групи "Рамштайн", і це своєрідний заклик, який наочно демонструє, що за умови консолідації зусиль західних країн внесок у перемогу України потрібен зовсім невеликий.

Так, ВВП усіх країн – учасниць робочої групи "Рамштайн" становить 47 трильйонів євро, з яких на допомогу Україні було спрямовано лише 0,2%. При цьому ВВП Росії оцінюється лише у 2 трильйони євро.

Також Заходу необхідно наростити виробництво оборонно-промислового сектора. Однак на прикладі Естонії для цього знадобиться два роки.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP