USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ексдиректор ЦРУ пояснив, що заважало Україні здійснити прорив влітку

Для прориву оборони, яка була на півдні, потрібна перевага в повітрі
ЗСУ
Джерело: Володимир Зеленський

Колишній директор ЦРУ та екскомандувач міжнародними коаліціями в Іраку та Афганістані генерал Девід Петреус припускає, що ЗСУ "не змогли досягти того прориву, на який усі сподівалися" під час контрнаступу влітку 2023 року, через затримку у поставках озброєння Києву, насамперед американського. Про це повідомляє BBC News.

"Були затримки з наданням українцям (військової техніки, – ред.), наші танки тільки нещодавно дісталися до них. Була затримка в прийнятті рішень щодо (танків Abrams, – ред.) M1, затримки зі схваленням танків Leopard, ми затримали рішення про касетні боєприпаси, які могли бути дуже корисні, системи ракет більшого радіусу дії для реактивних систем залпового вогню, і нарешті літаках західного зразка", – заявив він.

За словами Петреуса, у військовій доктрині зазначається, що для прориву оборони, яка була на півдні, потрібна перевага в повітрі, а також багато іншого.

"Ми не дали цього українцям", – додав колишній директор ЦРУ. 

Він вважає, що навряд чи хтось насправді усвідомлював або оцінював глибину мінних полів, Росія збудувала оборону в кілька ліній.  

Петреус також вказав на помилки Заходу, які частково призвели до війни Росії проти України. 

"Думаю, що одна з причин, чому Володимир Путін вирішив, що йому вдасться уникнути відповідальності за вторгнення в Україну, полягає в тому, що після окупації Криму ми не вжили достатніх заходів", – пояснив ексдиректор ЦРУ.

Раніше

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявляв, що вважає, що зима не сповільнить контрнаступ України, а найбільший прорив Києва ще попереду. І що для успіху контрнаступу українським військам потрібно принаймні дійти до міста Токмак.

А британська розвідка вважає, що з початком зими не варто очікувати суттєвих змін на Східному фронті України. Наразі на лінії бойового зіткнення відсутні будь-які перспективи. 

Водночас у Сухопутних військах назвали одне з головних завдань ЗСУ взимку.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням