USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Економне використання електроенергії має стати новою звичкою для всіх нас, – Шмигаль

Фахівці та уряд працюють над поліпшенням ситуації в енергосекторі
Денис Шмигаль
Джерело: Forbes

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав громадян дбайливо використовувати електроенергію, заявивши, що це має стати новою звичкою і новою нормою для всіх. Про це він сказав під час засідання уряду.

За його словами, енергосистема України – цілісна і працює стабільно, енергетики контролюють ситуацію. Однак після російських атак по енергооб'єктах генерації електроенергії не вистачає, щоб покрити все споживання.

При цьому він запевнив, що уряд, енергетики та всі відповідальні відомства працюють у безперервному режимі, щоб максимально покращити ситуацію.

У рамках відновлення енергосектора Кабмін виділив 1,5 млрд гривень держкомпанії "Укренерго", щоб та відремонтувала Зміївську (Харківська область) і Трипільську (Київська область) ТЕС.

"Очікуємо максимальної ефективності у використанні цих коштів. Роботи мають відбуватися максимально швидко", – зазначив Шмигаль.

Крім того, прем'єр дав доручення кожному міністерству забезпечити енергетичну автономність установ у їхній області та відповідальності – це стосується як електроенергії, так і опалення.

Новини за темою: 55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження

Ситуація в енергетиці

Останнім часом в українській енергосистемі спостерігається значний дефіцит на тлі російських обстрілів і похолодання цього тижня.

У зв'язку з цим у деяких регіонах України спочатку фіксувалися аварійні відключення світла, а пізніше енергетикам вдалося вийти на стабілізовані відключення. З перебоями електроенергії зіткнулися Київ, Київська, Одеська, Дніпропетровська та Донецька області.

Сьогодні вранці в цих регіонах також спостерігалися перебої. Однак, згідно з повідомленням "Укренерго", до вечора стабілізаційні відключення введуть по всій території України.

Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень, читайте за посиланням.

Читайте також:
Ситуація з електроенергією буде мінливою протягом всього літа, - Міненергетики Ситуація з електроенергією буде мінливою протягом всього літа, - Міненергетики
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
"Втома" від Шмигаля: Чи можлива відставка прем'єр-міністра України та уряду і що кажуть нардепи та закон?
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?