USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Економіст розповів, як скоротилися доходи українців через війну

Падіння ВВП позначилося на купівельній спроможності людей
гроші, доходи
Джерело: відкриті джерела

Доходи українців у 2022 році скоротилися на третину через розв'язану Росією повномасштабну війну. Про це розповів економіст, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Олексій Геращенко в інтерв'ю ТСН.ua.

Він зазначив, що купівельна спроможність людей скорочується відповідно до того, як скорочується ВВП.

"В середньому добробут кожного українця впав на ту саму 1/3, як наш ВВП. Це означає, що пересічний українець 30-35% свого добробуту втратив. Ясно, що це нерівномірна цифра – для когось це 50%, хтось втратив майже все, хтось, навпаки, додав. Це середня цифра, але вона показує ситуацію в суспільстві в цілому", – пояснив економіст.

Раніше повідомлялося, що у листопаді 2022 року з державного бюджету на соціальні виплати було спрямовано на понад 1,7 млрд більше коштів, аніж місяцем раніше. В останній місяць осені громадянам перерахували на пенсії, соцдопомогу, субсидії та пільги більш ніж 36 млрд гривень.

Читайте також:
"Дочка" Auchan продала свої активи у РФ
Mastercard приєднається до програми українського кешбеку Mastercard приєднається до програми українського кешбеку
Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ
За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20% За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20%