USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Е-кабінет військовозобов'язаного планують запустити в ІІ кварталі поточного року

Електронний кабінет дасть змогу оновлювати дані без фізичного відвідування територіальних центрів комплектації
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного в другому кварталі поточного року. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону.

"Ми плануємо на початку другого кварталу запустити електронний кабінет. Щойно закон набуде чинності, за фактом ми зможемо приступити до цієї роботи. І в другий квартал надати такий функціонал. Це досить короткий термін для розробки подібних інструментів, можна сказати, миттєвий", – уточнила вона.

При цьому зазначила, що електронний кабінет дасть змогу оновлювати дані без фізичного відвідування територіальних центрів комплектації.

"Якщо говорити про електронний кабінет військовозобов'язаного, то це буде можливість і точка контакту з державою, ТЦК та СП, по суті, не виходячи з дому надати всі дані без прибуття до ТЦК", – додала Черногоренко.

Заступниця міністра зазначила, що Верховна Рада ухвалила важливий законопроєкт №10062 про розблокування цифровізації армії, назвавши цей закон "історичним". – "Нам стали доступні хмарні послуги. Україна зможе розміщувати свої IT-системи в хмарах країн – членів НАТО".

Додається, що Реєстр військовозобов'язаних не розміщуватиметься в хмарних сховищах країн – членів НАТО, наголосила Черногоренко.

"Він розташований на території України. Це важливо зазначити, що цей реєстр розміщуватиметься на території України. Він уже розгорнутий, працює, уже отримав комплексну систему захисту інформації", – сказала заступниця міністра оборони.

Також закон удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов'язаних, резервістів і призовників у системі "Оберіг".

"Це дасть змогу наповнювати "Оберіг" за спрощеною процедурою без зайвої бюрократії, довідок і ксерокопій. Не потрібно буде нести купу документів, ми зможемо отримувати дані в режимі реального часу з інших реєстрів. Також було запроваджено електронний кабінет військовозобов'язаного. Його буде створено. Громадяни зможуть вносити зміни прямо у своєму електронному кабінеті про свої персональні дані", – пояснила Черногореко.

І додала, що буде також запроваджено можливість подати електронну заявку на отримання статусу учасника бойових дій.

Нагадаємо

16 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №10062, який розблоковує цифровізацію української армії.

Зокрема передбачається:

  • розширення переліку відомостей реєстру (персональні та службові дані);
  • удосконалення міжвідомчої взаємодії (в т.ч. інформаційної);
  • електронний кабінет призовника (сертифікат захисника + послуги);
  • електронний кабінет підприємства (ведення персонально-первинного та персонального обліку);
  • електронний кабінет ЦНАП (надання адміністративних послуг).
Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет