USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Понад 14 млн грн збитків під час ремонту дороги: Директор "Київавтодору" отримав підозру

Підозрюваний не перевірив достовірність даних, внесених до актів приймання виконаних будівельних робіт та підписав їх
Київавтодор
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Колишній заступник керівника Служби автомобільних доріг у Київській області, а тепер чинний генеральний директор КК "Київавтодор" отримав підозру за ч. 2 ст. 367 КК України. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що в 2019 році між Службою автомобільних доріг у Київській області та приватним товариством укладено угоду на здійснення поточного середнього ремонту автомобільної дороги Р – 19 Фастів – Митниця – Обухів – Ржищів.

"Перебуваючи на посаді заступника начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг в Київській області підозрюваний не перевірив достовірність даних, внесених до актів приймання виконаних будівельних робіт та підписав їх", – йдеться в повідомленні.

Експерти встановили, що вартість будівельних робіт, які не могли бути прийняті, оскільки потребують перероблення, складає 42 млн гривень, з яких саме підозрюваний прийняв роботи на суму понад 14 млн гривень.

Триває слідство. Йому загрожує до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що минулого року заступнику директора "Київавтодору" повідомили про підозру в службовій недбалості зі збитками у майже 2 млн грн. За даними слідства, між комунальним підприємством та товариством уклали договір на постачання дорожнього обладнання - обмежувальних стаціонарних стовпчиків з нержавіючої сталі.

Однак, технічні та якісні характеристики обладнання не відповідали чинним нормам ДСТУ, визначеним для їхньої висоти. Внаслідок службової недбалості з боку ексдиректора комунального підприємства територіальній громаді завдано майже 2 млн грн збитків. Заступнику інкриміновано службову недбалість.

Читайте також:
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
Махінації з паспортами на пів мільярда: Двом громадянам Естонії повідомили підозри Махінації з паспортами на пів мільярда: Двом громадянам Естонії повідомили підозри
У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години