USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом

Президент США запевнив, що негайно підпише закон про допомогу Україні у разі його схвалення Сенатом
Байден та Зеленський

Джо Байден і Володимир Зеленський

Джерело: Уніан

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою Сполучених Штатів Америки Джо Байденом за підсумками голосування в Палаті представників. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Байден запевнив, що в разі схвалення Сенатом негайно підпише закон. 

"Я також відзначив двопартійну підтримку законопроєкту та особисту роль спікера Майка Джонсона і лідера меншості Хакіма Джеффріса. Інше рішення Палати представників – дозволити конфіскацію російських активів – посилає потужний сигнал усім нашим партнерам", – зазначає Зеленський.

Сторони обговорили російський терор тисячами ракет, дронів та бомб. Зокрема, удар по харківській телевежі. А також підписання двосторонньої безпекової угоди та підготовку до майбутнього Саміту миру.

"Ми обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. Маю запевнення президента, що він буде швидким та потужним і посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності", – додав глава української держави.

Законопроєкт про військову допомогу Україні

20 квітня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки врешті-решт проголосувала за допомогу Україні.

Вона передбачає близько 61 мільярда доларів на потреби, пов'язані з війною Росії проти України, однак надання економічної допомоги Україні має відбуватися не на безоплатній основі, а в кредит.

Після того як Палата представників підтримала фінансування України, далі за нього голосуватимуть у Сенаті, де рівень підтримки нашої країни значно вищий. Після Сенату документ має піти на підпис Байдену".

Сенат може розглянути документ вже завтра, 23 квітня.

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР