USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Допомагав депутатам Київради ухилятися від військової служби. ДБР викрило високопосадовця КМВА

Керівник апарату КМВА незаконно "направляв" депутатів із військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва
ДБР
ДБР викрило високопосадовця КМВА на сприянні депутатам міськради в ухиленні від несення військової служби
Джерело: ДБР

Чиновник Київської міської військової адміністрації допомагав депутатам Київради ухилятися від служби в армії. Йому вручили підозру.

Слідство встановило, що керівник апарату КМВА незаконно "направляв" депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва. Чиновник сприяв оформленню липового "відрядження" трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників. Незаконному перебуванню у КМВА сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією.

Фігуранти впродовж майже року не з'являлись на військову службу, але отримували зарплату з частини. Високопосадовцю КМВА оголосили підозру в ухиленні від несення обов'язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Новини за темою: Дача й будиночки в Буковелі: ДБР передало державі майно рівненського воєнкома

Що цьому передувало

Троє депутатів Київради, які є військовими однієї з частин ТрО, впродовж року не з’являлись на військову службу. Їм повідомлено про підозру влітку цього року.

За даними слідства, четверо військовослужбовців однієї із військових частин ТрО, троє з яких є столичними депутатами, а ще один – помічником депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу.

"Вони оформили відрядження до Київської військової державної адміністрації. При цьому вони отримували грошове забезпечення із частини, де нібито проходили службу", – йдеться в дописі.

Їм інкриміновано ухилення від несення обов’язків військової служби (ч. 4 ст. 409 КК України.

Нагадаємо, правоохоронці розслідують законність виїзду народного депутата України від забороненої "ОПЗЖ", члена Комітету Верховної Ради України з питань бюджету за кордон. Йдеться про можливе службове підроблення документів для виїзду.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт
Більше ніж 30 українців загинули з початку війни, намагаючись незаконно перетнути державний кордон, – ДПСУ Більше ніж 30 українців загинули з початку війни, намагаючись незаконно перетнути державний кордон, – ДПСУ
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів