USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Доходи Кремля від цінової стелі на нафту суттєво знизились, – Мінфін США

З липня ціна на російську нафту не перевищує 60 доларів за барель
Нафта
Джерело: відкриті джерела

Цінова стеля щодо російської нафти, яка була введена Сполученими Штатами Америки та їхніми союзниками, працює. А тому доходи Кремля від продажу нафти суттєво знизились, заявив виконувач обов'язків помічника міністра фінансів США Ерік Ван Ностранд, пише Bloomberg.

Він нагадав, що вартість російської нафти не перевищує 60 доларів за барель.

"Із середини липня флагманська російська нафта сорту Urals котирується вище за 60 доларів за барель, а вартість деяких нафтопродуктів перевищила ліміт, встановлений США, країнами "Великої сімки" і Європейським Союзом", – сказав Ван Ностранд.

При цьому представник Мінфіну Сполучених Штатів зазначив, що країна вітає спроби Росії забезпечити хороше постачання ринку, і вони не хочуть "порушувати світовий ринок нафти таким чином, що може призвести до нестабільності".

"Через дев'ять місяців після введення обмеження працює", – додав Ван Ностранд.

І наголосив, що цінова стеля корисна також тим, що вона дає змогу покупцям по всьому світу домовлятися про більші знижки на російські поставки.

"Ми не вимірюємо успіх проєкту тільки тим, скільки молекул нафти проходить конкретно під кришкою. Ми розглядаємо це як ринковий механізм зміни стимулів нафтового ринку", – уточнив він.

Раніше ми писали, що Іран за допомогою знижок витісняє російську нафту з Китаю.

Нагадаємо, що у березні цього року Європейська комісія повідомила країнам-членам, що обмеження ціни на російську нафту на рівні 60 доларів за барель виявилося ефективним в обмеженні доступу Кремля до нафтодоларів, не порушуючи при цьому роботу ринку, і поки що воно залишиться незмінним.

У березні західні чиновники погодилися переглянути верхню межу ціни на нафту на рівні 60 доларів за барель, а Польща і країни Балтії неодноразово наполягали на тому, щоб вона була нижчою за 60 доларів за барель. Українські урядовці підтримують зниження верхньої межі, сподіваючись на подальше скорочення доходів Росії від продажу нафти.

Чиновники Міністерства фінансів США, які розробили план обмеження цін, заявили, що нинішня система обмеження цін в основному працює так, як і передбачалося. Вони стверджують, що план вже досягає своїх двох цілей: зберігає доступність російської нафти на світових ринках, водночас зменшуючи доходи Кремля від її продажу.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму