USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Добровольці легіону "Свобода Росії" вербують росіян для атаки на Москву, – The Times

Наразі у легіоні є від 500 до 1 тисячі бійців
легіон
Джерело: відкриті джерела

Добровольці легіону "Свобода Росії", який бореться проти путінського режиму, вербують росіян для наступу на Москву. Про це пише The Times.

За словами спікера легіону із позивним "Цезар", "тисячі претендентів" з Росії хочуть потрапити до їхнього підрозділу. 

"Маємо значні можливості. У нас є міномети, бронемашини, ПЗРК "Стінгер", переносні протитанкові комплекси й дуже ефективні розвідувальні безпілотники. Наразі у легіоні є від 500 до 1 тисячі бійців", – сказав "Цезар".

При цьому додав, що основною метою легіону є захист України, звільнення її територій та повалення путінського режиму. Тому підрозділ продовжуватиме рейди на кордоні, доки їхні сили не будуть достатньо великими, щоб атакувати Москву.

"Ми не злочинці й не приватна військова компанія, як "Вагнера". Всі – громадяни РФ, деякі з нас раніше служили у ЗСУ", – прокоментував речник.

Легіон "Свобода Росії"

Наприкінці березня 2022 року рота російської армії добровільно перейшла воювати на українську сторону після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Пізніше підрозділ отримав назву "Свобода Росії", а також документальне підтвердження свого входження до ЗСУ.

"Свобода Росії" виконує диверсійно-розвідувальні завдання на території Росії, а також виявляє ворожі ДРГ.

Новини за темою: У розвідці підтвердили, що бійці РДК та легіону "Свобода Росії" залишаються на території РФ

Дії легіону у РФ

22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус (РДК) заявили, що звільнили населені пункти Козинку та Гора-Подол Бєлгородської області РФ у межах створення демілітаризованої зони на кордоні з РФ, а до Грайворона зайшли передові загони.

24 травня легіон та РДК провели спільну пресконференцію в одному із прикордонних районів України.

26 травня спікер Легіону "Свобода Росії" Цезар сказав, що мета операції на Бєлгородщині досягнута. Легіон "Свобода Росії" обіцяє "демілітаризовану зону" на всіх прикордонних з Україною регіонах РФ.

Новини за темою: Для української розвідки під час операції в Бєлгородській області зібрали цінну інформацію, – ГУР
Читайте також:
Теракт у Теракт у "Крокус Сіті": Кількість жертв наближається до сотні, а ФСБ заявляє про затримання терористів
Речник ДПС Андрій Демченко розповів, як глибоко ДРГ росіян заходять на територію України Речник ДПС Андрій Демченко розповів, як глибоко ДРГ росіян заходять на територію України
В Україні найвищий рівень упереджень до росіян, а найменший – до поляків, – результати дослідження В Україні найвищий рівень упереджень до росіян, а найменший – до поляків, – результати дослідження
Окупанти вбили останнього жителя села на Сумщині: Снаряд РФ влучив у будинок Окупанти вбили останнього жителя села на Сумщині: Снаряд РФ влучив у будинок