USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Для української розвідки під час операції в Бєлгородській області зібрали цінну інформацію, – ГУР

За словами представника ГУР, сили опору діють як у прикордонних селах, так і в столичному регіоні Росії
бєлгород
Джерело: Головне управління розвідки МО України

Під час операції в Бєлгородській області РФ зібрали для української розвідки інформацію. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) Андрій Юсов, повідомляє пресслужба ГУР.

За словами Юсова, сили опору діють як у прикордонних селах Росії, так і в столичному регіоні Росії.

"Внаслідок операції у Бєлгородській області зібрали цінну для української воєнної розвідки інформацію, яку зі зрозумілих причин не будуть розголошувати", – пояснив представник ГУР.

Водночас Юсов коротко схарактеризував частину цих даних як "король голий" і це побачив увесь світ. А саме йдеться про виснаження силового апарату Володимира Путіна та вразливість Росії до внутрішніх ударів.

За словами представника ГУР, сили опору діють як у прикордонних селах Росії, так і в столичному регіоні Росії.

"Географічні й політичні назви територій можуть змінюватися. Територія, яка наразі називається "Російська Федерація" – в неї входять різні історичні землі, які в різні етапи по-різному називались. Тому сьогодні ця назва така, далі – будемо бачити", – зауважив Юсов.

Що відбувалося на Бєлгородщині?

Так, операція російських добровольців (Російського добровольчого корпусу (РДК) і легіону "Свободу Росії", – ред.) тривала три дні – з 22-го по 24 травня. За цей час місцеві пабліки повідомляли про численні вибухи й атаки БПЛА. Слідчий комітет Росії навіть порушив кримінальну справу за фактом нападу на населені пункти Бєлгородської області РФ. А на тлі загострення ситуації в області влада регіону 22 травня вводила режим "контртерористичної операції", яку ж наступного дня й скасувала.

Потім з'явилася інформація, що представники РДК і легіону "Свободу Росії" досі перебувають на території РФ. 

"Можна точно констатувати факт, що опір на Росії набирає обертів. І якщо говорити про останні події на Бєлгородщині, то так, певна частина представників РДК і легіону залишаються на території РФ і, власне, продовжують боротьбу і рекрутинг нових прихильників", – заявляв Юсов. 

Останні події у Бєлгородській області стали, за словами представника ГУР, наймасовішим збройним опором режиму президента РФ Путіна за останній час усередині самої Росії, і це важливо.

Водночас жоден з українських військових не ступав на територію РФ ні до, ні після початку операції легіону "Свобода Росії" та РДК. Про це виданню The New York Times розповів високопоставлений український чиновник. А за словами представника ГУР МО Андрія Юсова, російські добровольці проводили операцію в Бєлгородській області для створення смуги безпеки. 

Разом з тим заступниця голови Міноборони Ганна Маляр пояснила, що "ситуація в Бєлгородській області – це передбачувана внутрішня російська криза", яка назрівала ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Й інцидент стався за участі патріотів Росії, які повстали "фактично проти путінського режиму".

Однак у Кремлі, за словами прессекретаря російського диктатора Дмитра Пєскова, "зачисткою ДРГ" уже зайнялися місцеві сили оборони. І, звичайно ж, доповіли про все Путіну.

Повну версію подій на Бєлгородщині читайте в нашому розлогому матеріалі.

Нагадаємо, ми детально писали про те, як "гаряче" було нещодавно у Бєлгородській області і що відбувалось у різних містах РФ.

Читайте також:
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії