USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

ДніпроГЕС після нічного удару перебуває в критичному стані, – Федоров

Про виробництво електрики не йдеться
ДніпроГЕС після атаки
ДніпроГЕС після атаки
Джерело: відкриті джерела

Після російського обстрілу в ніч на суботу Дніпровська ГЕС перебуває в критичному стані, про виробництво електрики не йдеться. Про це повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

"Зараз у критичному стані перебуває ДніпроГЕС. Не йдеться навіть про виробництво електроенергії. Наразі повністю перекрито рух з лівого берега на правий, тому мешканці обмежені в трафіку. Для об'їзду використовуються два мости, де налагоджена логістика в обидва боки. У вихідні поки будемо так", – розповів він.

Федоров зазначив, що міська влада консультуватиметься з фахівцями, "щоб, якщо відкривати рух ДніпроГЕС, то він має бути безпечним для того транспорту, для якого його буде відкрито".

"Сподіваюся, що найближчими днями ми зможемо дати жителям чітку відповідь щодо логістики через ДніпроГЕС у Запоріжжі", – сказав голова ОДА.

Він також повідомив, що п'ятниця була рекордним днем, коли ворог понад 500 разів атакував населені пункти Запорізької області, переважно прифронтові.

Новини за темою: Підвищення ціни на електроенергію: Нічний тариф складатиме 2,16 грн кВт/год, а пільговий – 2,64

Як відомо, у ніч на 1 червня російська армія завдала комбінованого удару по Україні, використавши ракети різних видів і дрони.

Метою окупантів стала енергетична інфраструктура країни. Енергооб'єкти були атаковані в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

У зв'язку з новим ударом по українській енергетиці завтра по всій Україні буде введено ліміти на використання електроенергії. У разі перевищення лімітів у регіонах введуть графіки вимкнення світла.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі