USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Для того щоб був мир, Україні необов'язково вступати до НАТО, – Байден

Якщо Захід дозволить Україні впасти, то далі впаде Польща
Байден в Києві_2

Президент США Джо Байден

Джерело: Офіс Президента

Мир в Україні означає гарантування того, що Росія ніколи не зможе її окупувати. Проте для цього членство України у Північноатлантичному альянсі не є обов’язковим. Про це сказав президент США Джо Байден в інтерв’ю журналу TIME.

"Мир виглядає так, щоб Росія ніколи, ніколи, ніколи, ніколи не окупувала Україну. Ось як виглядає мир. І це не означає НАТО, що вони (Україна, – ред.) входять до НАТО. Це означає, що у нас з ними такі самі відносини, як і з іншими країнами, яким ми поставляємо зброю, щоб вони могли захистити себе у майбутньому", – сказав він.

За словами Байдена, якщо Захід дозволить Україні впасти, то далі впаде Польща, а це означатиме нестабільність для всіх країн вздовж кордону Росії, Балкан і Білорусі.

Водночас Байден заявив, що зараз альянс значно сильніше, ніж було, коли він прийшов на посаду.

Вступ України до Північноатлантичного альянсу

У лютому генеральний секретар блоку Єнс Столтенберг сказав, що країни – члени альянсу дали зрозуміти, що Україна стане їхнім союзником. Однак потрібно вирішити, як бути з тим, що триває війна, адже блок не хоче вступати у пряму конфронтацію з Росією.

Водночас процедура вступу України до блоку буде схожа на те, коли ухвалювався вступ Фінляндії і Швеції. А для цього потрібні "відповідні політичні умови".

Детальніше про шлях України до НАТО ми писали в матеріалі.

РФ готується до війни з НАТО

Нещодавно генеральний директор Служби зовнішньої розвідки Естонії Каупо Росін заявляв, що Росія, ймовірно, готується до війни з Північноатлантичним альянсом, яка може відбутися орієнтовно в наступні 10 років. Кремль перевів економіку на військові рейки і проводить переформатування своєї армії.

До цього міністр оборони США Ллойд Остін наголосив, що якщо Україна зазнає поразки у війні проти Росії, Сполученим Штатам доведеться відправляти свою армію на війну, адже агресія Кремля піде далі. 

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом