USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Діяльність Мар'яни Безуглої викликає занепокоєння через зв'язки з колишніми проросійськими депутатами, – нардепка Савчук

Чи буде парламент ініціювати відкликання Безуглої ще раз, залежить від керівництва Ради
Мар’яна Безугла
Мар’яна Безугла
Джерело: відкриті джерела

Народна депутатка Оксана Савчук в ефірі ТАК TV прокоментувала невдалу спробу звільнити Мар'яну Безуглу з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки, пояснивши, що її діяльність викликає занепокоєння через зв'язки з колишніми проросійськими депутатами.

Савчук вважає, що Безугла – це особа, яка "не живе сама по собі і виконує певні наративи щодо дестабілізації ситуації, поширення поглиблення недовіри до ЗСУ чи до командування".

"На жаль, вона не використовує інструмент депутата, а використовує винятково публічні дописи. Тому вся її діяльність призвела до того, що найбільшими її соратниками були проросійські колишні депутати ("ОПЗЖ", регіонали), які сьогодні й досі представлені в парламенті, які дружньо це підтримали й не вистачило голосів, щоб звільнити її з цього комітету", – сказала політикиня.

Водночас Савчук додала: чи буде парламент ініціювати ще постанову про відкликання Безуглої, залежить винятково від керівництва Верховної Ради, які мають всі можливості проявити свою позицію і поставити питання другий раз.

"Чи вони це зроблять, побачимо у вересні, бо тоді буде достатньо засідань, щоб повернутися до цього питання", – прокоментувала нардепка.

Новини за темою: Безугла запропонувала карати довічним за "привласнення державних функцій", а потім назвала це "провокацією"

Як відомо, на сьогоднішньому засіданні депутати провалили голосування за зняття Мар'яни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки. "За" проголосували лише 205 парламентарів.

До речі, ще в січні у Верховній Раді реєстрували проєкт постанови №10391 про відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступника голови Комітету із питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Читайте також:
Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України
Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад та територій Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад та територій
Ольгу Стефанішину призначили на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністра юстиції Ольгу Стефанішину призначили на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністра юстиції
Кадрові зміни в парламенті можуть негативно вплинути на стосунки України з міжнародними партнерами, – нардепка Кадрові зміни в парламенті можуть негативно вплинути на стосунки України з міжнародними партнерами, – нардепка