USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Держслужбовцям спростили подання декларацій до НАЗК: Тепер вони можуть робити це через "Дію"

Під час декларування посадовцю треба внести інформацію не тільки про себе, а й про членів родини
е-декларація
Джерело: відкриті джерела

У "Дії" запустили нову послугу для чиновників, які щорічно подають електронні декларації. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Під час декларування посадовцю треба внести інформацію не тільки про себе, а й про членів сімʼї.

За словами Федорова, раніше родичам потрібно було шукати та збирати документи про нерухомість, машини, інші активи, замовляти довідку про доходи. Тепер же достатньо лише кілька кліків у "Дії".

"Декларант з порталу НАЗК кине члену сімʼї в "Дію" запит. Після підтвердження членом сімʼї в "Дії", НАЗК збере інформацію про його активи й доходи з реєстрів та одразу передасть декларанту у формі, як потрібно вказувати в декларації", – зазначив Федоров.

Він додав, що це перша, але не остання спільна послуга з Національним агентством з питань запобігання корупції.

"Електронне декларування – це про підзвітність і відповідальність посадовців. Взаємодія між реєстрами робить процес декларування прозорим, зручним та автоматичним. Відкриті дані, відкриті декларації – основа антикорупційної роботи влади", – наголосив Федоров.

Раніше ми повідомляли, що НАЗК визначило ТОП-10 порушень у деклараціях. Зазначалося, що, зокрема, декларанти намагаються обійти інформацію про наявність авто або приховати вартість нерухомості.

Читайте також:
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Дружина голови кібербезпеки СБУ купила квартиру, яка коштує понад 20 млн гривень Дружина голови кібербезпеки СБУ купила квартиру, яка коштує понад 20 млн гривень
Голова АМКУ Кириленко після розслідування журналістів задекларував елітну квартиру на 200 квадратів Голова АМКУ Кириленко після розслідування журналістів задекларував елітну квартиру на 200 квадратів
Фінансові звіти за 2023 рік подали лише чверть політичних партій Фінансові звіти за 2023 рік подали лише чверть політичних партій