USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

ДБР повідомило про підозру ексвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову

Правоохоронці також затримали прикордонника, який допоміг Боголюбову незаконно перетнути кордон
Український бізнесмен Генадій Боголюбов
Джерело: скріншот

Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру колишньому співвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову та затримало прикордонника, який допоміг бізнесмену перетнути кордон. Про це інформує пресслужба ДБР.

Там зазначили, що затримано начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби "Ягодин".

Боголюбов виїхав з України 24 червня в супроводі свого близького родича потягом Київ – Хелм, хоча, згідно з даними бази прикордонної служби України, кордон він не перетинав.

Як писали українські ЗМІ з посиланням на джерела, насправді ж він перетнув кордон із недійсним паспортом громадянина України, який фізично залишається в Україні.

Новини за темою: Суд дозволив ПриватБанку вилучити 245 підконтрольних Коломойському АЗС

У Держбюро розповіли, що затриманий прикордонник особисто передав підлеглому документи пасажирів і запевнив, що вже особисто перевірив купе, де перебували Боголюбов і його родич.

Справа Боголюбова

Як відомо, Геннадій Боголюбов є українським мільярдером, колишнім співзасновником і співвласником групи "Приват".

Після того як держава націоналізувала ПриватБанк, проти Боголюбова розпочали розслідування, пов'язані з виведенням коштів із банку та іншими фінансовими махінаціями.

Нагадаємо, ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. Міністерство фінансів викупило 100% акцій за 1 гривню. За даними НБУ, станом на 21 грудня Ігор Коломойський володів прямо 41,6572% акцій банку, ще 16,5748% – опосередковано.

Проте бізнесмен неодноразово подавав позови в надії повернути банк у свою власність. Наприклад, у квітні 2019 року нині вже ліквідований Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення на користь Ігоря Коломойського і, всупереч приписам закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", визнав націоналізацію незаконною. 

Пізніше Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законодавчо встановлену неможливість скасування рішень, прийнятих при націоналізації ПриватБанку, та повернення акцій банку колишнім власникам.

 
Читайте також:
ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах
Посадовиця податкової на Івано-Франківщині Посадовиця податкової на Івано-Франківщині "забула" задекларувати майно на 5,6 млн гривень
ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців
Понад 400 справ про зловживання посадовців ТЦК під час мобілізації розслідує ДБР Понад 400 справ про зловживання посадовців ТЦК під час мобілізації розслідує ДБР