USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Колишній співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов виїхав з України. Справою вже займається ДБР, – ЗМІ

Бізнесмен для виїзду за кордон міг підробити документи
Український бізнесмен Генадій Боголюбов
Джерело: скріншот

Геннадій Боголюбов, колишній співвласник ПриватБанку і соратник Ігоря Коломойського, виїхав за кордон за підробленими документами. Цією справою вже займається Державне бюро розслідувань, пише "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Відомо, що Боголюбов залишив Україну в ніч на 24 червня на поїзді Київ – Хелм.

Як зазначає видання, причиною втечі називають те, що Бюро економічної безпеки готує йому підозру у справі по ПриватБанку. Боголюбов виїхав із країни з підробленими документами, але в Польщу в'їхав за особистими.

Новини за темою: Суд дозволив ПриватБанку вилучити 245 підконтрольних Коломойському АЗС

Справу про його виїзд уже почало розслідувати ДБР.

"За фактом сприяння в незаконному перетині державного кордону порушено кримінальне провадження, слідством займається Державне бюро розслідувань", – ідеться в повідомленні.

Співрозмовники в правоохоронних органах повідомляють, що вже затримано одного з прикордонників, який допоміг порушнику покинути Україну за підробленим документом. Встановлюється повне коло причетних осіб.

Справа Боголюбова

Як відомо, Боголюбов є українським мільярдером, колишнім співзасновником і співвласником групи "Приват".

Після того як держава націоналізувала Приватбанк, проти Боголюбова розпочали розслідування, пов'язані з виведенням коштів із банку та іншими фінансовими махінаціями.

Нагадаємо, ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. Міністерство фінансів викупило 100% акцій за 1 гривню. За даними НБУ, станом на 21 грудня Ігор Коломойський володів прямо 41,6572% акцій банку, ще 16,5748% – опосередковано.

Проте бізнесмен неодноразово подавав позови в надії повернути банк у свою власність. Наприклад, у квітні 2019 року нині вже ліквідований Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення на користь Ігоря Коломойського і, всупереч приписам закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", визнав націоналізацію незаконною. 

Пізніше Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законодавчо встановлену неможливість скасування рішень, прийнятих при націоналізації ПриватБанку, та повернення акцій банку колишнім власникам.

Читайте також:
"Правоохоронець-невдаха" тричі намагався переправити через кордон двох військовозобов’язаних: Тепер він постане перед судом
ДБР викрило перебіжчика, який в окупації працював на РФ, а пізніше влаштувався в ТЦК, де роздавав українцям повістки ДБР викрило перебіжчика, який в окупації працював на РФ, а пізніше влаштувався в ТЦК, де роздавав українцям повістки
Нардепа Дмитрука можуть екстрадувати з Лондона Нардепа Дмитрука можуть екстрадувати з Лондона
Керівник міжрегіонального управління Мін’юсту за хабарі змушував працювати засуджених на комерсантів Керівник міжрегіонального управління Мін’юсту за хабарі змушував працювати засуджених на комерсантів