USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ДБР передало військовим гелікоптер, передачу якого блокувало екскерівництво "Мотор Січі"

Правоохоронці вирішують питання щодо притягнення одного з колишніх керівників "Мотор Січі" до кримінальної відповідальності
ДБР передало військовим гелікоптер, передачу якого блокувало екскерівництво

ДБР передало військовим гелікоптер, передачу якого блокувало екскерівництво "Мотор Січі"

Джерело: ДБР

Державне бюро розслідувань передало Збройним силам України гелікоптер Мі-2, який "намагалося приховати" колишнє керівництво компанії "Мотор Січ". Про це інформує пресслужба відомства.

"ДБР ініціювало арешт цього повітряного судна у червні 2023 року у межах розслідування кримінального провадження щодо перешкоджання законній діяльності ЗСУ та пособництва державі-агресору", – йдеться в повідомленні.

Бюро вказує на те, що раніше медіа поширили повідомлення про те, що інший гелікоптер екскерівництво компанії умисно пошкодило, аби не передавати його для виконання бойових завдань на фронті.

"ДБР з’ясувало, що у травні 2022 року принаймні ще один гелікоптер вони наказали підлеглим перегнати спочатку в одну з європейських країн, а потім на Близький Схід. Все це робилось з метою перешкодити його передачі ЗСУ. Наразі повітряне судно повернуто в Україну й відтепер буде виконувати завдання в одній з бойових частин ЗСУ", – додає Бюро.

Правоохоронці вирішують питання щодо притягнення одного з колишніх керівників "Мотор Січі" до кримінальної відповідальності.

Ексдиректора "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва з жовтня 2022 року офіційно підозрюють у пособництві державі-агресору, колабораційній діяльності, а також сприянні діяльності терористичної організації.

Відповідно до офіційної версії слідства, Богуслаєв поміж іншого у квітні 2022 року блокував передачу гелікоптера Мі-2-МСБ-1 представникам Головного управління розвідки України та надавав своїм підлеглим вказівки сховати деталі та експлуатаційну документацію, без яких використовувати цей гелікоптер було б неможливо.

Раніше

Українське стратегічне підприємство "Мотор Січ" під керівництвом В'ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у роботі на РФ і в колабораційній діяльності, продавало авіаційні двигуни підсанкційним компаніям з Ірану. Йдеться про авіаційні двигуни АІ-9 та ТВ3-117. Такі моделі встановлюють як на невеликі транспортні літаки, так і на військові гелікоптери, зокрема типу Ка-52, що використовує Росія у війні проти України.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням