USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

За прикладом Херсона. ЗСУ почали формувати операції для контрнаступу, – CNN

Формування включає в себе завдання ударів по тилових позиціях росіян
ЗСУ_3

Військова техніка батальйону "Карпатська Січ" ЗСУ на позиціях в Донецькій області, 8 грудня 2022 р. Фото Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Джерело: Уніан

Українські сили почали формувати операції напередодні контрнаступу. Про це повідомляє CNN з посиланням на високопоставленого військового представника США та іншого західного чиновника.

Як зазначає американський телеканал, формування передбачає завдання ударів по таких цілях, як склади зброї, командні центри, бронетанкові та артилерійські системи, щоб підготувати поле бою для сил, що наступають. Це стандартна тактика перед великими спільними операціями.

Коли наприкінці минулого літа Україна почала контрнаступ у південній і північно-східній частинах країни, цьому також передували повітряні атаки, щоб сформувати поле бою. За словами високопоставленого військового представника Сполучених Штатів, ці підготовчі операції можуть тривати протягом багатьох днів, перш ніж почнеться основна частина будь-якого запланованого українського наступу.

Нинішні операції також можуть бути призначені для того, щоб збити противника з пантелику.

Водночас у матеріалі наголошують, що Україна все ще очікує на постачання бронетехніки, зокрема танків, які надходять партіями.

Коли чекати контрнаступу?

Людей, які на сьогодні точно знають про всі плани щодо початку українського контрнаступу, просто не існує. Про це в ефірі телемарафону заявив секретар Ради безпеки і оборони Олексій Данілов.

Він зазначив, що всі остаточні плани, у тому числі ті, що стосуються строків та напрямків, на яких будуть атакувати українські війська, ще не затверджені верховним головнокомандувачем. І вони будуть узгоджені саме у кабінеті президента Володимира Зеленського.

Новини за темою: Бурим: "Бавовна" в Криму – це ознака того, що контрнаступ вже відбувається

"У кабінеті верховного головнокомандувача – президента нашої країни ухвалюватиметься крайнє рішення щодо термінів і напрямків. І коли хтось починає про щось говорити навіть із поважних інституцій на Заході, повірте: людей, які на сьогодні знають точно всі наші плани, не існує. Тому що остаточні плани ще не затверджено", – наголосив Данілов.

Є кілька варіантів контрнаступу

Секретар РНБО додав, що на сьогодні керівництво України опрацьовує кілька варіантів контрнаступу. Однак ухвалення остаточного варіанту залежатиме від обставин, що складуться на момент початку.

"Ми маємо кілька варіантів. Вони всі перебувають у роботі. І залежно від тих обставин, які будуть на той чи інший час, ухвалюватимуться ті чи інші рішення. Не потрібно очікувати чи не очікувати. Ми вже довели, що ми непереможна нація, і ми обов'язково це зробимо", – резюмував секретар Ради безпеки і оборони України.

Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців