USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Чиновниця СБУ виправдовувала російську агресію проти України: Їй виписали підозру

Чиновниця одного з регіональних органів Служби безпеки заперечувала факти обстрілів ЗАЕС і називала удар по пологовому будинку в Маріуполі "нагнітанням обстановки"
СБУ
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки спільно з Державним бюро розслідувань викрили в лавах СБУ чиновницю, яка виправдовувала війну Росії проти України. Про це повідомляється на сайті спецслужби.

Під час розслідування з'ясувалося, що чиновниця одного з регіональних органів СБУ прямо заперечувала воєнні злочини російських окупантів.

"Фігурантка намагалася представити російський ракетний удар по пологовому будинку в Маріуполі як "нагнітання обстановки" та заперечувала факти ворожих обстрілів Запорізької АЕС", – розповіли правоохоронці.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинене службовою особою).

Також вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Раніше

Служба безпеки України повідомила про підозру екскерівнику СБУ, який очолив каральні органи РФ в окупованій частині Херсонщини.

Також ми писали, що спецслужба затримала співробітника "Укробронпрому", який працював на російську військову розвідку.

Читайте також:
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW