USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Члени Комітету з Шевченківської премії складають свої повноваження. Що сталося?

Схоже на те, що скандал продовжується
Шевченківська премія
Джерело: відкриті джерела

Члени Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосили про складання повноважень після пропозиції доповнити премію новими номінаціями. Про це йдеться у спільній заяві комітету, оприлюдненій у соцмережах. 

Нинішній склад комітету почав роботу у 2019 році і мав пропрацювати три роки, до вручення Шевченківської премії 2022 року. Проте комітет погодився працювати у чинному складі під час воєнного стану та протягом двох місяців після його закінчення. 

Однак тепер члени комітету вирішили скласти повноваження. 

"У нинішніх обставинах, коли нас поставили перед наміром змінити правила Положення Національної премії імені Тараса Шевченка ad hoc, додати нові номінації та пришвидшити процедуру відбору, члени комітету не бачать можливості продовжувати роботу і складають свої повноваження", – йдеться в заяві.

Хто підписав заяву? 

Заяву підписали Дмитро Богомазов, Володимир Войтенко, Мая Гарбузюк, Тамара Гундорова, Ростислав Держипільський, Римма Зюбіна, Алла Мазур, Люба Морозова, Віктор Плоскіна, Юлія Сінькевич, Ірина Славінська, Остап Сливинський та Євгеній Стасіневич.

Що було раніше? 

Голова комітету Юрій Макаров оголосив, що йде з посади через публічний скандал. Йдеться про затримання оприлюднення цьогорічних лауреатів конкурсу через ідею провести додатковий конкурс "За внесок у перемогу".

Читайте також:
Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві
УІНП перегляне питання увічнення Булгакова УІНП перегляне питання увічнення Булгакова
УІНП визнав Михайла Булгакова символом російської імперської політики УІНП визнав Михайла Булгакова символом російської імперської політики
"Ми – одне велике серце": Могилевська переконана, що українці вже є переможцями, вони два роки живуть в жаху під назвою "війна"