USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

США готуються до атаки Ірану на Ізраїль

У Сполучених Штатах Америки заявляють, що за кілька днів Тегеран може напасти на Ізраїль
Іран
Армія Ірану
Джерело: Defense Express

Через вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії у Тегерані Іран готує напад на Ізраїль. Про це заявляють джерела в адміністрації президента США, передає Axios.

Анонімні джерела з Білого дому переконані, що іранцям та їхнім довіреним особам може знадобитися кілька днів на координацію й підготовку нападу на Ізраїль. Вони додають, що до атаки може приєднатися ліванський ісламський рух "Хезболла".

Зазначається, що вбивство Ганії "викликало різкі антиізраїльські настрої" в усьому регіоні. Через це буде складніше мобілізувати аналогічну міжнародну та регіональну коаліцію країн, що захистила Ізраїль від попередньої іранської атаки, яка була у квітні цьогоріч.

Інший співрозмовник адміністрації президента Сполучних Штатів Америки заявив, що США готують свої війська у Перській затоці, Східному Середземномор'ї та Червоному морі, щоб протистояти нападу на Ізраїль.

Що цьому передувало

У ніч на 28 липня повітряні сили Ізраїлю завдали ударів по цілях "Хезболли" в Лівані. А напередодні "Хезболла" вдарила по Ізраїлю, загинуло 12 людей, серед яких діти. Згодом "Хезболла" масовано атакувала Ізраїль.

А кілька днів тому лідера радикального палестинського руху ХАМАСу Ісмаїла Ганію та одного з його охоронців вбили в результаті обстрілу їхньої резиденції в Тегерані.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Вибухнуло 3 тис. з 5 тис. пейджерів: ЗМІ розкрили деталі спецоперації Ізраїлю в Лівані Вибухнуло 3 тис. з 5 тис. пейджерів: ЗМІ розкрили деталі спецоперації Ізраїлю в Лівані
У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"