USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Чарльз ІІІ виступив із посланням про війну в Україні: BBC пише, що це незвичайна заява для короля

У заяві король відзначає героїзм українців і важливість підтримки з боку Великої Британії та її союзників
Чарльз ІІІ
Чарльз ІІІ
Джерело: відкриті джерела

Король Великої Британії Чарльз ІІІ виступив із посланням підтримки України з нагоди другої річниці повномасштабної російської агресії. Про це йдеться на сайті королівської родини.

"Рішучість і сила українського народу продовжують надихати, оскільки неспровокований напад на його землю, його життя і засоби до існування вступає в третій трагічний, рік", – заявив король.

Він зазначив, що, незважаючи на величезні труднощі та біль, українці продовжують демонструвати героїзм.

"Це справжня доблесть перед обличчям невимовної агресії. Я відчув це особисто під час численних зустрічей з українцями, які я мав від початку війни, від президента Зеленського та пані Зеленської до новобранців, які тренуються тут, у Сполученому Королівстві", – сказав Чарльз III.

Монарх привітав постійну підтримку з боку Великої Британії та її союзників.

"Мене продовжує дуже надихати те, що Сполучене Королівство і наші союзники залишаються в авангарді міжнародних зусиль, спрямованих на підтримку України в цей час таких великих страждань і потреб", – додав він.

Як пише BBC, це надзвичайно пряме послання, схоже, є закликом до продовження міжнародної допомоги Україні.

Там зазначають, що королю незвично так однозначно говорити про міжнародний конфлікт, і його коментарі відображають силу його почуттів.

До того ж заяву було зроблено в той час, коли король проходить курс лікування від раку і відмовився від публічних заходів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що король Великої Британії Чарльз ІІІ вперше після коронації зустрівся з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. Це була друга поїздка Байдена до Віндзорського замку з моменту вступу на посаду.

 
Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат