USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Чарльз ІІІ виступив із посланням про війну в Україні: BBC пише, що це незвичайна заява для короля

У заяві король відзначає героїзм українців і важливість підтримки з боку Великої Британії та її союзників
Чарльз ІІІ
Чарльз ІІІ
Джерело: відкриті джерела

Король Великої Британії Чарльз ІІІ виступив із посланням підтримки України з нагоди другої річниці повномасштабної російської агресії. Про це йдеться на сайті королівської родини.

"Рішучість і сила українського народу продовжують надихати, оскільки неспровокований напад на його землю, його життя і засоби до існування вступає в третій трагічний, рік", – заявив король.

Він зазначив, що, незважаючи на величезні труднощі та біль, українці продовжують демонструвати героїзм.

"Це справжня доблесть перед обличчям невимовної агресії. Я відчув це особисто під час численних зустрічей з українцями, які я мав від початку війни, від президента Зеленського та пані Зеленської до новобранців, які тренуються тут, у Сполученому Королівстві", – сказав Чарльз III.

Монарх привітав постійну підтримку з боку Великої Британії та її союзників.

"Мене продовжує дуже надихати те, що Сполучене Королівство і наші союзники залишаються в авангарді міжнародних зусиль, спрямованих на підтримку України в цей час таких великих страждань і потреб", – додав він.

Як пише BBC, це надзвичайно пряме послання, схоже, є закликом до продовження міжнародної допомоги Україні.

Там зазначають, що королю незвично так однозначно говорити про міжнародний конфлікт, і його коментарі відображають силу його почуттів.

До того ж заяву було зроблено в той час, коли король проходить курс лікування від раку і відмовився від публічних заходів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що король Великої Британії Чарльз ІІІ вперше після коронації зустрівся з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. Це була друга поїздка Байдена до Віндзорського замку з моменту вступу на посаду.

 
Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку