USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Бив і принижував курсантів понад рік: Викладача Академії сухопутніх військ у Львові відправили під варту

Одного з курсантів викладач змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння
викладач Академії_1
Під час затримання викладача
Джерело: ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Офіцер понад рік бив та принижував курсантів, намагаючись "навчити" їх дисципліни та порядку, інформують у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, все це відбувалося на території академії у Львові та в казармах в одному із сіл області. А про такі "виховні методи" стало відомо лише у березні цього року. Тоді ж і зареєстрували кримінальне провадження.

"Наразі задокументували застосування сили щодо чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та в різні частини тіла. І завдавав ударів не лише руками, а й прикладом зброї та ременем. Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі або помилки в журналі", – йдеться в повідомленні.

До того ж одного з курсантів змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння. Тож "педагог" вирішив провчити студента, змусивши жувати кілька цигарок.

У ДБР також додали, що незадовго до повідомлення про підозру фігуранта перевели на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині. Нині офіцеру повідомлено про підозру у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Крім того, суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 908,4 тис. гривень.

Що відомо про викладача?

З власних джерел ZAXID.NET стало відомо, що йдеться про Артура Антонова. 

Як вказано у матеріалах справи, які є у розпорядженні ZAXID.NET, уродженець Львівської області, який зараз є заступником командира механізованої роти однієї з військових частин, обвинувачується у перевищенні влади чи службових повноважень. Майор неодноразово бив своїх підлеглих на території академії.

Разом з тим у пресслужбі військової академії ZAXID.NET уточнили, що 26 квітня 2024 року майора перевели з навчального закладу для проходження служби до однієї з бойових бригад ЗСУ.

"До цього після встановлення керівництвом Національної академії фактів можливої протиправної діяльності цього військовослужбовця, його було усунуто з посади та перепризначено на іншу посаду, яка не передбачає роботу з підлеглим особовим складом. Керівництво академії сприяє правоохоронним органам. Вважаємо неприпустимими будь-які протиправні дії з боку військових посадових осіб щодо підлеглих і очікуємо на об’єктивне розслідування та справедливе рішення суду", – зазначили в коментарі.

Раніше ми писали, що правоохоронці заявили про викриття керівників Рівненського обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів), які побили військового та знущалися з нього.

Також упродовж 2022–2023 років територіальні слідчі підрозділи та підрозділи дізнання ГУНП в областях розпочали 196 кримінальних проваджень за фактами вбивства військовослужбовців цивільними, спричинення їм тілесних ушкоджень, розбою, хуліганства, погрози та насильства щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадянський обов’язок.

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців