USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Буданов про загрозу наступу РФ із півночі: Проблеми є, вони мають тенденцію до загострення

Загалом він повторив свій прогноз на цей рік: хороших новин багато не буде
Буданов
Кирило Буданов, глава ГУР МО України
Джерело: РБК-Україна

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, коментуючи загрозу наступу окупантів на півночі України, заявив про наявність проблем, які можуть загостритися. Про це він сказав в інтерв'ю виданню NV.

"Якщо я почну відповідати на це запитання (про атаку РФ із півночі, - ред), ми з вами ще спровокуємо паніку. Скажімо так: проблеми є, вони мають тенденцію до загострення", - сказав він, додавши, що "катастрофи немає, але не бачити проблем не вийде".

Така відповідь пролунала після запитання журналіста про те, чи вплинуть плани Кремля мобілізувати 300 тисяч росіян на наступ окупантів на сході та півночі найближчими місяцями.

"Розумієте, це така для мене трохи анекдотична ситуація. Тому що, коли всі два роки кричали, що зараз із півночі буде атака, ми всім говорили, що цього не буде. Нічого не було. У той момент, коли ми сказали, що зараз буде атака з півночі, всі відразу - а може, не буде? - відповів на це Буданов.

Новини за темою: В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський

Водночас він не став уточнювати, про які напрямки на півночі йдеться.

"Я вже говорив комусь із західної преси: хороших новин у мене цього року багато не буде, на жаль", - підкреслив Буданов.

Раніше аналітики ISW попереджали, що окупанти посилюють темп своїх наступальних операцій у Донецькій області, водночас знижуючи швидкість атак у північній частині Харківської області. Проте найближчим часом вони можуть розпочати літній наступ.

Експерти дійшли висновку, що російські наступальні операції в Харківській області першою чергою спрямовані на фіксацію та відволікання українських сил, щоб дозволити окупантам активізуватися в інших місцях.

Що стосується масштабів, то, за даними високопосадовця НАТО, у Росії не вистачає військових і боєприпасів для того, щоб почати великий наступ в Україні.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP