USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

РФ не вистачає військ та боєприпасів для великого наступу, – Reuters

На полі бою Росія зазнає дуже великих втрат, намагаючись використати невеликі територіальні надбання
боєприпаси РФ

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

У Росії не вистачає військових і боєприпасів для того, щоб почати великий наступ в Україні. Про це пише Reuters з посиланням на неназваного високопосадовця НАТО.

Він уточнив, що Росії не вистачає боєприпасів і військ, щоб розпочати великий наступ в Україні, і їй потрібно буде забезпечити значні поставки боєприпасів з інших країн, окрім тих, які вона вже має. Зокрема йдеться про Іран та Північну Корею.

Також, за його словами, на полі бою РФ зазнає дуже великих втрат, намагаючись використати невеликі територіальні надбання.

"Те, що ми бачимо сьогодні, – це, як і раніше, дуже високі російські втрати. Росія намагається відвоювати територію. Ми бачимо, що оборона України значно покращилася", – додав він.

Зазначається, що РФ зможе підтримувати свою військову економіку ще три-чотири роки.

Водночас посадовець сказав, що пройде деякий час, перш ніж Україна накопичить боєприпаси та особовий склад, необхідні для проведення нових широкомасштабних наступальних операцій.

Літній наступ окупантів

У червні аналітики ISW писали, що окупанти посилюють темп своїх наступальних операцій у Донецькій області, водночас знижуючи швидкість атак у північній частині Харківської області. 

Експерти дійшли висновку, що російські наступальні операції в Харківській області першою чергою спрямовані на фіксацію та відволікання українських сил, щоб дозволити окупантам активізуватися в інших місцях.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом