USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Окупанти найближчим часом можуть розпочати літній наступ на фронті, – ISW

Росіяни наступали на Харківщині, щоб послабити українські сили на Донеччині
Окупанти, армія РФ, російські військові

Армія РФ

Джерело: відкриті джерела

Окупанти посилюють темп своїх наступальних операцій у Донецькій області, водночас знижуючи швидкість атак у північній частині Харківської області. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти дійшли висновку, що російські наступальні операції в Харківській області першою чергою спрямовані на фіксацію та відволікання українських сил, щоб дозволити окупантам активізуватися в інших місцях.

Зазначається, що загарбники збільшили інтенсивність штурмів у напрямку Торецьк – Горлівка в ніч на 18 червня і зберігали відносно високий рівень атак у цьому районі з 19 по 22 червня, зробивши кілька тактичних досягнень.

"ISW вже давно оцінює, що російське командування мало на меті свою наступальну операцію в Харківській області, щоб закріпити українську живу силу та дефіцитну техніку вздовж північного кордону, аби дати російським силам можливість відновити наступальні операції в інших більш критичних районах театру бойових дій, зокрема в Донецькій області", – зазначається в повідомленні.

Українські джерела підтвердили Інституту вивчення війни, що деякі українські сили передислокували підрозділи на Харківський напрямок з Донецької області, тому росіяни, можливо, використовують цю передбачувану слабкість українських ліній для посилення атак, зокрема на напрямку Торецьк – Горлівка.

Джерело: Institute for the Study of War (ISW)

Крім того, російські сили додатково підтримували високу швидкість атак у напрямку Часів Яр та навколо Авдіївки після зниження темпів у Харківській області і незабаром можуть посилити атаки в цьому районі, якщо російське командування визначить найближчі тижні як сприятливий час для наступу, перед тим як українські сили передислокують резерви назад до Донецької області.

"Українські джерела попереджали, що Росія проведе літній наступ, який, ймовірно, зосередиться на сході України після проведення наступальних операцій на півночі, спрямованих на використання обмежених ресурсів України, а нещодавнє посилення в Донецькій області може свідчити про підготовку до такого літнього наступу, якщо припустити, що воно ще не розпочато", – додали експерти.

Росіяни можуть готувати ще один наступ у Харківській області

Раніше аналітики DeepState повідомили, що російські військові підтягнули сили і готують наступ у напрямку селища Борова у Харківській області. 

Армія РФ наростила ударний кулак з 10 тисяч осіб особового складу та 450 одиниць військової техніки, з яких 200 артилерійських систем, на ділянці від Райгородки до Нововодяного, приблизно за 20 км від селища Борова.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Сервіс рекрутингу у застосунку Сервіс рекрутингу у застосунку "Резерв+" запуститься у жовтні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція