USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Буданов підтвердив, що Росії "злили" план українського контрнаступу та прокоментував відставку Залужного

Щодо витоку даних про контрнаступ України вживаються певні заходи
буданов

Кирило Буданов

Джерело: відкриті джерела

Очільник ГУР МО Кирило Буданов в інтерв'ю CBC News заявив, що Україна вживає певних заходів через "злив" росіянам плану контрнаступу ЗСУ у 2023 році. Також він висловив сумніви, що між президентом Володимиром Зеленським та колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним були якісь розбіжності.

Керівник Головного управління розвідки підтвердив нещодавні заяви Володимира Зеленського про те, що Кремль знав про план українського контрнаступу ще до його початку.

"Я не буду говорити більше, ніж президент. У нас була, скажімо так, інформація, докази, що про плани стало відомо Російській Федерації. Це серйозна проблема, і ми вживаємо певних заходів", – заявив Буданов.

Також він прокоментував виданню відставку Валерія Залужного. При цьому висловив сумніви, що причиною міг би стати конфлікт із президентом Володимиром Зеленським.

Відповідаючи на запитання про можливий розлад між президентом Володимиром Зеленським і вже колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, Буданов уточнив, що між чоловіками навряд чи можуть бути особисті розбіжності, якщо один із них є "прямим підлеглим іншого".

Він також натякнув, що Зеленський ухвалив правильне рішення, замінивши Залужного.

"Якщо все добре, все чудово і все зроблено правильно, то чому ми перебуваємо в тій ситуації, в якій ми знаходимося?" – додав очільник ГУР МО.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що плани українського контрнаступу 2023 року були на столі у Кремля ще до того як він почався.

Також глава держави зауважив, що план до наступних контрнаступальних дій в України є, але деталі не зможе сказати.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням