USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Британія на тлі нової атаки на російський НПЗ засумнівалася, що РФ зможе захистити всі свої нафтові заводи

Через атаки в Росії вже виведено з ладу близько 10% потужностей нафтопереробних заводів
Куйбишевський нафтопереробний завод
Наслідки атаки дронів на Куйбишевський нафтопереробний завод в Росії
Джерело: відкриті джерела

У ніч на 23 березня в Росії безпілотники атакували черговий нафтопереробний завод. Цього разу ціллю став Куйбишевський НПЗ у Самарі. Про це заявила місцева влада російського регіону.

Відомо, що внаслідок атаки сталося загоряння колони первинної переробки нафти.

У РФ виведено з ладу 10% потужностей НПЗ

Як раніше зазначали в українських спецслужбах, Україна за останній час завдала ударів по 12 російських нафтопереробних заводах за допомогою безпілотників.

"Деякі з найвіддаленіших об'єктів, які зазнали атаки, розташовані приблизно за 900 км від України, що підкреслює зону дії атак українських БПЛА", – повідомляють у Міноборони Британії.

Британська розвідка зазначає, що такі удари завдають фінансових втрат для Росії, впливаючи на внутрішній ринок палива. Нещодавні атаки призвели до виходу з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів.

Новини за темою: Пожежі на російських НПЗ: "Роснєфть" за два місяці скоротила виробництво більше ніж на 12%

Капітальний ремонт на НПЗ може зайняти деякий час. Розвідка припускає, що через санкції ремонт затягнеться.

"За словами чиновника Міненерговугілля РФ, для захисту НПЗ планується розгорнути системи ППО "Панцир". Однак, враховуючи розмір і масштаб російської енергетики, навряд чи Росія зможе захистити всі вразливі об'єкти", – вважає розвідка.

Нагадаємо, вчора видання Financial Times із посиланням на джерела повідомило, що США нібито закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, оскільки це може спровокувати зростання світових цін на нафту і відповідні заходи.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина зазначила, що нафтопереробні заводи на території Росії є законними цілями з військового погляду.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових