USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Бразильський ФК "Бател" прийняв назву та кольори "Маріуполя"

Рішення клубу підтримали його фанати
ФК Бател став Маріуполем_1
Джерело: відкриті джерела

Бразильський футбольний клуб "Бател" прийняв назви та кольори ФК "Маріуполь". Відповідна заява опублікована на сторінці "Батела" в Instagram. Рішення про історичне партнерство було заключене на віртуальній пресконференції за участю віцепрезидента ФК "Маріуполь" Андрія Санніна та президента ФК "Бател" Алекса Лопеса.

Чому прийняте таке рішення

У заяві "Бател" пише, що через російське вторгнення фактично 90% Маріуполя як міста перестало існувати.

"Маріуполь став найбільш бомбардованим містом України. 90% міста перестало існувати: школи, театри, кінотеатри та футбольна команда, що найбільше представляла суспільство.

19 березня 2022 року "Маріуполь" мав зіграти з "Колосом" на домашньому стадіоні імені Володимира Бойка за 57,3 кілометра від кордону з Росією. Але цей матч так і не було проведено. Його стадіон перетворився на руїни, і команда припинила своє існування. Без прогнозів повернення на поле. Ось уже рік як "Маріуполь" не з'являється ні на полі, ні за його межами.

Джерело: відкриті джерела

Гуарапуава, місто в районі Прудентополіса, штат Парана, має 75% населення українського походження. Це найбільша українська громада у Латинській Америці. І вони дбатимуть про "Маріуполь" доти, доки команда не зможе повернутися на батьківщину.

"Бател" прийме назву та колір клубу "Маріуполь". І подбає про команду, поки та не зможе повернутись додому. Маріуполь – символ стійкості українського народу та нації. Збережімо традиції та пристрасть до футболу. Пора подбати про цю команду, поважати ці кольори та зберегти їхню історію у країні футболу", – йдеться у заяві.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений #FCMariupolLives (@fcmariupollives)

Що пишуть уболівальники на сторінці "Батела"

Фанати клубу підтримали рішення футболістів.

"Я бразилець та чотири роки грав в українському футболі, – пише користувач Родріго. – Там я подолав негаразди і виріс як професіонал та людина. У футболі є така сила. Перетворити нас на гігантів, змусити долати бар’єри. І це та сама сила, яка повертає ФК "Маріуполь" Тепер клуб "Бател", який є частиною найбільшої української спільноти в Латинській Америці, обіймає клуб, який припинив своє існування через війну. Ця команда, яка втратила стадіон та вболівальників, сьогодні у країні футболу здобуває нову перемогу. Ласкаво просимо!"

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений #FCMariupolLives (@fcmariupollives)

"Я дуже пишаюся "Бателем", він завжди показував, що є згуртованою командою, і в цей важкий момент не було б інакше", – зазначає Рафаель Пестес.

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
Морпіх із Маріуполя Лукач отримав квартиру на Київщині: Першою його гостею стала співачка Могилевська Морпіх із Маріуполя Лукач отримав квартиру на Київщині: Першою його гостею стала співачка Могилевська