USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Більше ніж 50 тис. українців вимушено залишили Крим через окупацію, РФ завезла на півострів понад 600 тис. росіян, – Чубаров

За словами експертів, росіяни, які переселились до Криму, є співучасниками злочинів кремлівського режиму
голова Меджлісу кримськотатарського народу Рафат Чубаров
Джерело: відкриті джерела

Більше ніж 50 тисяч українців вимушено залишили Кримський півострів через окупацію, за цей час РФ завезла до Криму понад 600 тис. росіян. Про це в ефірі UWN заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 

Експерти зазначають, що за час окупації українського півострову російська влада могла завезти туди, за різними оцінками, від 600 тис. до мільйона росіян. Зараз деякі з них в екстреному порядку залишають півострів. 

"Офіційні російські джерела кажуть, що 600 тисяч, експерти говорять – до мільйона, але 600 тисяч – це величезна купа людей, які ніяк не можуть залишатися в Криму, тим більше вони є співучасниками злочину. І я не уявляю собі, які вони мають підстави для того, щоб обрати іншу поведінку, ніж побігти з Криму", – зауважив Чубаров.

Новини за темою: Україна поверне Крим без бою, – Резніков

Водночас голова Меджлісу зазначив, що, за експертними оцінками, більше ніж 50 тис. українців залишили півострів за час окупації. 

"На жаль, я не зможу сказати вам точну статистику: експертні цифри такі, що 50–60 тисяч людей як мінімум, які були вимушені покинути Крим саме виходячи з того, що над ними нависла загроза, багато родин виїхали, бо таким чином рятували дітей, які підростали, і вони могли бути примусово направлені в російську армію. Таким чином це десятки тисяч людей", – підсумував Чубаров. 

Окупанти готуються до української операції зі звільнення Криму

9 лютого стало відомо, що російські загарбники розпочали підготовку до початку операції зі звільнення Криму Збройними силами України. 

Про це свідчать "документи", якими окупаційна адміністрація Криму встановлює високий (жовтий) рівень терористичної небезпеки.

Згідно з "документом" високий рівень загрози встановлюється в населених пунктах Армянськ, Джанкой, Керч, Красноперекопськ, а також в Джанкойському, Красноперекопському і Ленінському (Єдикуйському) районах Криму. 

Теги: Крим
Читайте також:
Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело
Два кораблі, центр зв'язку та інфраструктура ЧФ РФ: ЗСУ завдали нового удару по Криму. Фото, відео Два кораблі, центр зв'язку та інфраструктура ЧФ РФ: ЗСУ завдали нового удару по Криму. Фото, відео
Жодна битва, де українці і кримські татари воювали разом, не була програна. Нас можна вбити, перемогти – ні, – Ахтем Сеітаблаєв Жодна битва, де українці і кримські татари воювали разом, не була програна. Нас можна вбити, перемогти – ні, – Ахтем Сеітаблаєв
Хто Хто "здав" український Крим росіянам і чи можна було уникнути окупації?