USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Бандюганів хоронили страшніше". Як пройшов похорон Пригожина

Вдова потрапила на могилу лише на другий день
Похорон Пригожина_1

Похорон Пригожина

Джерело: Важные истории

Власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина похоронили 29 серпня на Порохівському цвинтарі у Санкт-Петербурзі. Його вдова з донькою змогли прийти на його могилу лише на наступний день – 30 серпня, пише видання "Важливі історії".

Крім них на кладовище прийшло ще трохи більше ніж 20 людей.

Скромно і без пафосу

Сам похорон пройшов 29 серпня тихо. На ньому не був присутній жоден високопоставлений чиновник. Не було ні салютів, ні військових.

Адміністратор цвинтаря Ігор Назаров розповів, що мати Пригожина розпорядилася копати могилу за добу до похорону, це коштувало 29 тисяч рублів.

"Все пройшло тихо, спокійно, без шуму. Народу майже не було. Салютів не було. Військових також не було. Звичайний похорон з елементами VIP. Це більше піску, прапори всілякі, могила оксамитом оббита, труна дорога, звичайні могили так не робляться", – розповів Назаров.

Новини за темою: Пригожин не становить сакральної цінності для Путіна, – Божко

Перед входом на кладовище відвідувачів оглядали. Силовиків на цвинтарі вранці було багато, поруч було припарковано кілька автобусів Росгвардії.

Частина співробітників правоохоронних органів ночували поруч із цвинтарем. На цвинтарі повісили вказівник до могили Пригожина.

Новини за темою: "Вагнер" зникне як квазінезалежна ПВК після смерті Пригожина, – ISW

Туди принесли десятки вінків – усі вони від друзів і родичів загиблого.

За словами адміністратора, силовики почали приїжджати на цвинтар після заяви пресслужби Пригожина про похорон.

"Прийшли прямо ось сюди (в будівлю адміністрації, – ред.). Погрожували розстріляти. Кажуть: хто ви такі, ну киш звідси! Хто нас питає? Тут такі люди полковник на полковнику, полковником поганяє! Я сам здивований не менше за ваше. Це дуже тихий спокійний сімейний цвинтар. Я працюю тут із 90-х років. За моє довге щасливе життя – вперше таке. Я не думаю, що цей ажіотаж продовжиться. Ви що думаєте, Висоцький мав інакше? Ну, приїдуть вагнерівці, ну вип'ють, вони ж не будуть тут з автоматів стріляти? Тут у двох зупинках відділення поліції. У 90-ті страшніше за бандюганів ховали, цей хоч на рівні держави. Завтра ще точно чергуватимуть (поліцейські), а скільки точно не знаю", – додав Назаров.

Нагадаємо, літак Пригожина розбився 23 серпня у Тверській області. Разом з ним загинули засновник ПВК "Вагнер" Дмитро Уткін, заступник Пригожина Валерій Чекалов, чотири бійці ПВК, а також два пілоти та бортпровідниця.

Розслідування аварії літака не буде

Цікаво, що Росія не буде проводити розслідування аварії літака бразильського виробництва Embraer, внаслідок якого загинув Пригожин, відповідно до міжнародних правил. Про це повідомляє видання Reuters, яке звернулося з відповідним запитом в бразильську службу з розслідування авіаційних подій (CENIPA).

Видання зазначає, що Росія заявила бразильській стороні про те, що інцидент стався на внутрішньому рейсі і на нього не поширюються міжнародні норми.

За  міжнародними нормами РФ дійсно мала право відмовитися від розслідування, однак у CENIPA сподівалися на іншу відповідь, оскільки "є підозри щодо причетності Кремля до краху 23 серпня літака Embraer Legacy 600, який має хороші показники безпеки".

Читайте також:
До організації убивства Пригожина може бути причетний секретар Радбезу РФ Патрушев, – WSJ До організації убивства Пригожина може бути причетний секретар Радбезу РФ Патрушев, – WSJ
"Вагнер" знову може стати серйозною загрозою для України, – ISW
Загибель засновника ПВК Загибель засновника ПВК "Вагнер" Уткіна може бути інсценуванням спецслужб РФ: Він мав двійників
Росія офіційно підтвердила загибель Пригожина Росія офіційно підтвердила загибель Пригожина