USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа

Після дискусії президентів ЗМІ написали, що демократи заговорили про зміну Байдена на іншого кандидата
Трамп і Байден
Трамп і Байден під час дебатів. 27 червня 2024 р.
Джерело: CNN

Президент США Джо Байден не зніматиметься з передвиборчих перегонів після дебатів із кандидатом у глави держави Дональдом Трампом. Про це пише The Hill із посиланням на слова спікера кампанії Байдена Сета Шустера.

На запитання про можливе вибуття Байдена з виборів президента США, які відбудуться в листопаді 2024 року, представник його кампанії відповів: "Звичайно, він не вибуває".

Водночас сам Байден після дебатів відповів на запитання, чи повинен він після такого виступу відмовитися від участі у виборах: "Ні. Важко дебатувати з брехуном. New York Times зазначив, що він збрехав 26 разів".

Як відомо, після дебатів New York Times написав, що в Демократичній партії США заговорили про можливу зміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах.

На такий крок демократи нібито готові піти на тлі "непереконливого виступу" нинішнього президента. На думку демократів, Байден продемонстрував слабкий голос і нездатність подати позицію партії з ключових питань.

"Партії існують для того, щоб перемагати. Людина, яка була на сцені з Трампом, не може перемогти. Страх перед Трампом придушував критику Байдена. Тепер цей же страх підживлюватиме заклики до його зняття як кандидата", - пише NYT.

Якщо Байден вибуває, що далі?

Якщо провідний кандидат вибуває з кампанії після більшості праймеріз або навіть під час з'їзду, окремим делегатам необхідно буде обрати кандидата від партії на з'їзді, повідомляє CNN.

Якщо говорити про заміну, то передбачається, що в такому разі віцепрезидент Камала Гарріс буде головним претендентом на місце у виборчому бюлетені.

Але будуть й інші потенційні кандидати, які раніше стверджували, що можуть провести більш ефективну кампанію проти колишнього президента Дональда Трампа.

Реакція ЗМІ на дебати

Загалом ще до початку дебатів багато хто допускав, що Байден може їх провалити через похилий вік. Однак після дебатів західні ЗМІ прямо стали закликати чинного главу держави вийти з передвиборчих перегонів.

Наприклад, впливовий колумніст New York Times (видання, що симпатизує демократам) Ніколас Крістоф закликав Байдена відмовитися від висування і закінчити політичну кар'єру.

Водночас, як пише Politico з посиланням на демократів та їхніх донорів, що "щонайменше півдюжини ключових донорів надіслали одному з радників партії повідомлення про "катастрофу" і що демократам "потрібно щось зробити", але той визнав, що мало що можливо, якщо сам Байден не відійде вбік.

Водночас журналісти розкритикували й Трампа за те, що той використовував неправдиву інформацію під час дебатів із Байденом.

"Колишній президент неодноразово робив неправдиві заяви про 6 січня, національний борг і про те, що він керував "найбільшою економікою в історії нашої країни"... Він також неодноразово робив неправдиві заяви про аборти, навколишнє середовище і кордон. Модератори не змогли провести фактчекінг Трампа", - пише CNN, який і був організатором дебатів.

Новини за темою: Україна не виграє війну з РФ. Заяви Трампа під час дебатів з Байденом

Зняти свою кандидатуру з виборів Байдена закликав близький до нього журналіст Томас Фрідман.

"Джо Байден - хороша людина і хороший президент. Він має вийти з перегонів", - пише він у своїй колонці в The New York Times.

Нагадаємо, сьогодні вночі за київським часом у Сполучених Штатах Америки відбулися перші дебати перед виборами президента між чинним очільником країни Джо Байденом і ексглавою США Дональдом Трампом. Дебати загалом були емоційними з різкими репліками та супроводжувалися численними образами й глузуваннями між обома суперниками.

Байден іноді помітно затинався, вимовляючи свої репліки тонким голосом. Також бурмотав слова і час від часу був збентеженим. Така поведінка президента США викликала занепокоєння демократів, які стурбовані його віком і фізичною формою.

Читайте також:
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський
Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ
США уклали контракт на виробництво понад 800 ракет для Patriot США уклали контракт на виробництво понад 800 ракет для Patriot