USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Авіатроща російського Іл-76: Журналісти встановили членів екіпажу

Родичі підтвердили загибель трьох членів екіпажу
збиття Іл-76 екіпаж 24 січня
Загибель щонайменше трьох членів російського екіпажу підтвердили їхні родичі
Джерело: Радіо Свобода

Журналісти проєкту "Схеми" заявили, що встановили прізвища членів екіпажу російського літака Іл-76, що впав у Бєлгородській області РФ 24 січня. Загибель щонайменше трьох із них підтвердили їхні родичі. Про це пишуть "Схеми" (проєкт "Радіо Свобода").

Журналісти встановили, що екіпаж належав до 117-го військово-транспортного авіаційного полку, що дислокується в Оренбурзі.

"Схеми" стверджують, що отримали імена шести людей, які мали супроводжувати цей політ, верифікували їхні посади та належність до військової авіації.

Крім того, родичі підтвердили загибель трьох членів екіпажу: 36-річного командира корабля Станіслава Беззубкіна, штурмана корабля Олексія Високіна та 38-річного бортінженера Андрія Пілуєва.

Зокрема, дружина Беззубкіна сказала, що про загибель чоловіка їй повідомили в російському міністерстві оборони. За словами жінки, востаннє вона спілкувалась із чоловіком близько 7:30 за російським часом, коли він мав вилітати з Москви.

Дружина Пілуєва сказала, що знає про загибель чоловіка, але офіційно детальної інформації їй ще не надали. Він був "нагороджений" медаллю "За повернення Криму" та за участь у бойових діях у Сирії.

Загибель Високіна підтвердила його двоюрідна сестра. Вона сказала, що їй про це стало відомо від його батьків. Також журналісти розшукали в соціальних мережах сторінку ще одного члена екіпажу Іл-76 – бортового радиста Ігоря Саблінського. Під його фото висловлюють співчуття щодо загибелі.

Водночас журналістам не вдалося перевірити інформацію, чи справді на борту Іл-76 були українські полонені.

Нагадаємо

У Бєлгородській області вранці 24 січня сталася аварія літака Іл-76 ВКС Росії. Про це спочатку повідомили росЗМІ, а потім інформацію підтвердили в Міноборони РФ. За інформацією місцевої влади, інцидент стався в Корочанському районі Бєлгородської області.

Варто зазначити, що за кілька хвилин до авіакатастрофи над регіоном спрацювала повітряна тривога, після падіння літака – її скасували.

Як стверджують у Міноборони РФ, на борту літака Іл-76, що впав, нібито перебували українські полонені, яких нібито "доставляли на обмін".

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими України прокоментували заяву Міноборони РФ, зазначивши, що там збирають і аналізують інформацію, а також закликали дочекатися офіційних заяв влади.

Представник ГУР Андрій Юсов підтвердив, що сьогодні планувався обмін полоненими між Україною та РФ.

Американська сторона заявила, що станом на зараз не має інформації, яка могла б підтвердити, що в російському військово-транспортному літаку Іл-76, який упав у Бєлгородській області, перебували українські військовополонені.

Читайте також:
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ