USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Арахамія користувався автівками бізнесмена Кауфмана, якого підозрюють у корупції, – розслідування

Голова президентської фракції Давид Арахамія брав машини у бізнесмена, який має підозри від НАБУ та САП
Арахамія

Давид Арахамія, голова фракції "Слуга нараду"

Джерело: відкриті джерела


Голова президентської фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія після початку повномасштабного вторгнення щонайменше чотири рази використовував автівки одеського бізнесмена Бориса Кауфмана для перетину кордону. Він пояснив це давньою дружбою з родиною Кауфмана. Про це свідчать дані розслідування Bihus.Info.

Редакція з’ясувала, що в серпні 2022 року Арахамія з дружиною виїжджали з України до Молдови на чорному позашляховику Toyota, який оформлений на дружину Бориса Кауфмана. А поверталися вже на бусі Mercedes, який належить фірмі "Тедіс Україна", де Кауфман є співвласником.

Також цей бус Арахамія використовував ще два рази – у жовтні 2022-го та у серпні 2023-го, щоб повернутися в Україну з-за кордону. Він підтвердив, що користувався автівками бізнесмена, тому що на своєму авто не може виїхати через тоновані вікна.

Також Арахамія на питання журналістів про те, чи не вбачає він конфлікт інтересів у дружбі з бізнесменом, який фігурує у кримінальних провадженнях, відповів, що не думає, "що хтось в країні може сказати, що він має вплив на НАБУ". 

"Якщо ви вважаєте, що в цьому є якась велика зрада, то давайте я не буду це робити. Я буду виїжджати, я буду когось іншого зі своїх друзів з Миколаєва просити", – сказав Арахамія.

Борис Кауфман на запитання журналістів про відносини з Давидом Арахамією не відповів.

Новини за темою: Новенькі авто та квартира: Які подарунки цьогоріч зробили собі детективи БЕБ

Що відомо про Кауфмана

Одеський бізнесмен Борис Кауфман фігурує у кримінальних провадженнях НАБУ та САП. 29 серпня він отримав підозру через заволодіння майном комунального Одеського аеропорту та доходу, який той приніс – 2,5 млрд гривень. 7 вересня Вищий антикорупційний суд взяв Кауфмана під варту. Після апеляційної скарги в листопаді суддя ВАКС змінив розмір застави до 155 млн гривень і Кауфман вийшов з-під варти. Пізніше розмір застави збільшили до 180 млн гривень.

Нагадаємо, ексочільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зі своєю родиною отримували допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам. І це – маючи роботу з офіційною зарплатнею. Додамо, що в тому ж таки 2022 році тоді ще наречена Луніна придбала електро позашляховик BMW iX3 2021 року випуску.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів
У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му