USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

"Акт агресії і терору": Північна Корея засудила Курську операцію

КНДР висловила готовність "завжди підтримувати Росію, коли вона прагне захистити свій суверенітет"
Курська область
ЗСУ в Курській області РФ
Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві закордонних справ Північної Кореї виступили із заявою щодо проведення Україною військової операції в Курській області РФ. І засудили дії України, назвавши це "актом терору", пише Reuters з посиланням на державні ЗМІ КНДР.

"Ми рішуче засуджуємо збройний напад на російську територію маріонеткового режиму Зеленського (президент України, – ред.) під контролем і підтримкою Сполучених Штатів Америки і Заходу як непрощенний акт агресії та терору", – йдеться в повідомленні.

Також додають, що Курська операція Збройних сил України є частиною "антиросійської конфронтаційної політики США, яка підштовхує ситуацію до Третьої світової війни".

Окрім засудження КНДР висловила готовність "завжди підтримувати Росію, коли вона прагне захистити свій суверенітет".

Новини за темою: Українські воїни знищили ще один міст у Курській області. Відео

Відносини РФ й КНДР

Варто зауважити, що Північна Корея має досить міцні зв'язки з Російською Федерацією.

Наприклад, у червні російський диктатор Володимир Путін їздив до КНДР, де зустрічався з Кім Чен Ином. Там уклав договір про стратегічне партнерство з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. ЗМІ писали про військовий альянс, оскільки документ передбачає взаємний захист.

До того ж українська розвідка неодноразово заявляла, що КНДР постачає Росії артилерійські боєприпаси. Крім того, Північна Корея надавала російській армії ракети. Україна встановила, що окупанти вже застосовували їх, зокрема, приміром, для ударів по Харкову.

А західні медіа вказували, що Північна Корея могла протягом пів року передати Росії близько 1,6 млн артилерійських боєприпасів. Йшлося про те, що з серпня 2023 року по січень 2024 року з КНДР до Росії прибуло понад 74 тисяч метричних тонн вибухівки.

Читайте також:
"Лікарі без кордонів" заявили про вихід з РФ
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську