USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Агента ФСБ, який коригував російські удари по Запоріжжю, засудили на 15 років

В обмін на співпрацю окупанти запропонували зраднику "посаду", якщо РФ візьме під свій контроль Запоріжжя
коригувальник
Коригувальник
Джерело: Telegram СБУ

Коригувальник російських ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Запоріжжя отримав 15 років за ґратами. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

За даними відомства, зловмисник діяв у прифронтових районах, розвідуючи локації Сил оборони поблизу передової та коригував ракетні удари окупантів. Серед пріоритетних цілей ворога були також оборонні заводи і пункти базування підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

Таким чином зрадник, яким виявився місцевий чоловік, хотів долучитися до так званих розстрільних загонів РФ.

До виконання цих "завдань" колаборанта завербував кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ. А в обмін на співпрацю запропонував йому "посаду", якщо РФ візьме під свій контроль Запоріжжя.

За коригування ракетних ударів фігурант отримував на свою банківську картку "перекази" від ФСБ. Останню знайшли під час обшуків разом із телефоном, який засуджений використовував для зв'язку з окупантами.

Зловмисника затримали ще в серпні 2022 року.

"За матеріалами Служби безпеки суд визнав зловмисника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Фігуранту призначено покарання у виді 15 років тюрми з конфіскацією майна", – зазначили у спецслужбі.

Новини за темою: Житель Запоріжжя допомагав РФ готувати нові ракетні удари по паливних базах міста

До речі, в січні на Запоріжжі затримали охоронця дитсадка, який наводив російські ракети на будинки мирних українців. За наведенням агента воєнної розвідки Росії окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP