USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Житель Запоріжжя допомагав РФ готувати нові ракетні удари по паливних базах міста

Чоловікові загрожує довічне ув’язнення
агент ФСБ у Запоріжжі
СБУ затримала агента ФСБ, який готував ракетні удари РФ по паливних базах на Запоріжжі
Джерело: СБУ

Затримано чергового агента ФСБ, який готував нові ракетно-дронові удари РФ по прифронтовому Запоріжжю. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

"Цього разу агресор особливо цікавився місцевими базами паливно-мастильних матеріалів. Також ворог хотів отримати інформацію про маршрути руху автоцистерн, в яких перевозять пальне для бойової техніки Сил оборони. Щоб отримати розвіддані, ФСБ залучила свого агента – 47-річного безробітного жителя Запоріжжя", – йдеться в дописі.

За даними слідства, фігурант об’їжджав територію обласного центру та його околиці, де фіксував геолокації логістичних складів. У ході таких поїздок він також відстежував переміщення автоцистерн, що рухались у напрямку Південного фронту.

"Надалі він мав передати отримані відомості ФСБ у вигляді відміток на гугл-картах з детальним описом потенційних цілей. Втім, контррозвідка СБУ зірвала ворожі плани і затримала зловмисника на гарячому, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта критичної інфраструктури", – зазначають в СБУ.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Він перебуває під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

Раніше

Вчора стало відомо, що окупанти готували нові ракетно-дронові удари та прорив диверсійно-розвідувальних груп до північних околиць Харкова. Для отримання розвідданих ворог залучив свого інформатора – ідейного прихильника рашизму, який проживає у передмісті обласного центру.

Окупанти залучили чоловіка до співпраці через популярний чат знайомств у месенджері Телеграм. Там зв’язкова російської спецслужби, видаючи себе за пересічну громадянку РФ, запропонувала мешканцю Харківщини близькі стосунки.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом