USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, – Умєров

Вибухова потужність повітряних ударів РФ з початку року перевищила дев'ять кілотонн
Умєров
Рустем Умєров, міністр оборони України
Джерело: wikipedia

Загальна вибухова потужність російських масованих комбінованих повітряних ударів по Україні з початку цього року вже перевищила дев'ять кілотонн. Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров на позачерговому засіданні Ради Україна – НАТО. 

На зустрічі, яка відбулася за ініціативи української сторони, основний акцент був зроблений на останніх масованих авіаударах Росії, а також необхідності посилення протиповітряної оборони ЗСУ.

"Загальна вибухова потужність комбінованих повітряних атак на Україну з початку року перевищує дев'ять кілотонн. Лише 3% російських ракет, дронів та керованих бомб вразили військові цілі, а 97% вразили цивільну інфраструктуру", – йдеться у публікації.

Умєров у ході засідання навів дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини про те, що російські обстріли призвели до 712 з 1804 жертв серед цивільного населення в Україні за останніх три місяці. Українська сторона надала учасникам сьогоднішньої зустрічі Ради "глибокий огляд" нагальних потреб протиповітряної оборони держави.

"Підтримка партнерів у цьому питанні дуже важлива. Це врятує тисячі невинних життів. Чим більше російських ракет збивають в українському небі, тим меншу загрозу вони становлять для країн – членів НАТО, які межують з Україною", – передає пресслужба слова Умєрова.

Нагадаємо, 21 березня окупанти завдали масованого удару по Україні, випустивши 31 ракету, зокрема з балістичною траєкторією польоту. Більшість із повітряних цілей були спрямовані на Київ.

Вже під ранок 22 березня російські окупанти знову атакували Україну ракетами. Метою ворога стали об'єкти енергетики, зокрема ДніпроГЕС – найбільша гідроелектростанція країни.
Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну