USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

7 загиблих і 57 постраждалих: Наслідки ворожого обстрілу по Харкову, де ворог поцілив по нафтобазі. Оновлено

Окупанти обстріляли нафтобазу, звідки стався витік пального
Наслідки ворожої атаки по Харкову
Наслідки ворожої атаки по Харкову
Джерело: Олег Синєгубов

Цієї ночі ворог атакував безпілотниками нафтобазу в Харкові, звідки стався витік палива, загорілися приватні житлові будинки. Внаслідок ударів загинули семеро людей, серед них троє дітей, повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Що відомо про ворожу атаку?

О першій ночі міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що ворожі "Шахеди" вдарили по АЗС у Харкові. Внаслідок цього влучання розлилося палаюче пальне і загорілись приватні житлові будинки.

Як вранці уточнив голова ОВА Олег Синєгубов, влучання зафіксували у Немишлянському районі міста. І додав, що ворожі дрони влучили не в АЗС, а в нафтобазу.

"Щонайменше 10 БПЛА було запущено з ворожої території, з них 8 – збито. Обстріляно зокрема й нафтобазу, звідки й стався витік палива. Наразі один резервуар ще заповнений, тому небезпека зберігається. За необхідності розширимо зону евакуації й відселення", – розповів Синєгубов.

Усі профільні служби продовжують працювати на місці події.

"Уже евакуйовано 50 людей. Чотири людини врятовано, зокрема одна дитина. До ліквідації наслідків обстрілів загалом залучено 36 підрозділів ДСНС – понад 200 рятувальників", – додав очільник ОВА.

В одному з приватних будинків внаслідок пожежі загинула вся родина

Відомо, що 15 житлових приватних будинків вщент згоріли.

"Внаслідок ударів загинули семеро людей, серед них троє дітей: 7, 4 років та немовля близько 6 місяців. Станом на зараз – троє поранених. Понад пів сотні людей врятували!" – написав Синєгубов.

Як повідомлялося згодом, в одному з приватних житлових будинків внаслідок пожежі загинула вся родина з п'яти людей: чоловік з дружиною та троє їхніх дітей (семирічний, чотирирічний та семимісячний хлопчики).

"Тіло чоловіка знайдено в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті. Тривають пошуки тіла наймолодшого хлопчика. В іншому будинку загинули 66-річний чоловік та його 65-річна дружина. Отримали поранення дві жінки 61 та 39 років, а також 45-річний чоловік", – зазначив очільник ОВА.

Близько опівдня начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов повідомив, що встановити тіло немовля на місці неможливо.

"Температура горіння була такою, що кістки та тіло немовляти перетворилися майже на попіл. На місці судовий експерт-медик. Все збираємо та веземо в морг на експертизу. Припускаємо, що мати тримала дітей, обіймаючи та притискаючи до грудей", – зазначив він.

Станом на 14:03 кількість постраждалих внаслідок нічної атаки досягла 57, уточнив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Ці люди – жителі вулиці Котельної, яких учора ввечері Росія залишила без нічого: без домівки, без документів, без грошей, без особистих речей. Щоб надати їм усе необхідне, від самого ранку в школі №21 працює штаб збору та видачі гуманітарної допомоги. Потреба є у будівельних матеріалах, в одязі, засобах особистої гігієни", – зазначив він.

Додамо

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що збитки Харкова від російських обстрілів сягнули 10 мільярдів доларів. Внаслідок російської агресії у місті пошкоджено більшу частину медичних та освітніх закладів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат