USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

17-річні мають стати на військовий облік у ТЦК

Для взяття на військовий облік потрібно особисто прибути до Терцентру комплектування та подати необхідні документи
військовий облік
Військовий облік
Джерело: відкриті джерела

Усі 17-річні громадяни чоловічої статі мають стати на військовий облік. Про це нагадали в Сухопутних військах ЗСУ.

"Відповідно до статті 14 Закону "Про військовий обов’язок і військову службу" щороку протягом січня – березня беруться на облік громадяни України чоловічої статі, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років. Взяття громадян України на військовий облік призовників здійснюється у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання", – йдеться в повідомленні.

Для взяття на військовий облік потрібно особисто прибути до ТЦК та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони України. Юнакам, які з певних причин не стали на військовий облік, надсилатимуть повістки.

"Постановка на військовий облік не має відношення до мобілізаційних заходів, які тривають", – додали в ЗСУ.

Закон про мобілізацію

18 травня в Україні запрацював новий закон про мобілізацію

Тепер усі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів зобов’язані оновити дані стосовно свого місця перебування. А вручення повістки буде вважатися здійсненим тоді, коли Територіальний центр комплектування надішле документ на останню відому адресу, за якою зареєстрована особа.

На облік будуть братися громадяни із 17 років. Виняток – особи, які відбувають покарання. 

Як ще можна оновити дані?

Зазначимо, що оновити дані чоловікам віком 18–60 років, згідно з новим законом, можна через застосунок "Резерв+". Він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг" та став доступним для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market з 18 травня.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом